Zimní slunovrat 21.12.2018

22.12.2018 13:59

Zimní slunovrat 21. prosince 2018

Máme tady vzácný okamžik… Rok se s rokem sešel a je tady znovu zimní slunovrat (nastává krátce před půlnocí) Země dlouze vydechuje, staré, unavené a použité umírá. Ještě je příležitost pročistit, co pročištěno být má než zemře staré světlo uplynulého roku a zrodí se nové světlo, nová naděje.

Začíná astronomická zima, magie ožívá a portály do jiných světů se otevírají. Můžeme přivolat, to co je blízké našemu srdci. Noci jsou dlouhé, ale již od zítřka se začínají prodlužovat.

Dochází ke změně energií, která doslova visí ve vzduchu. Slunce vstupuje do zralého a stabilního Kozoroha a velmi mocně pomáhá uklidnit současnou atmosféru plnou stresu, neklidu a různých karambolů. Několik týdnů budeme pod Kozorožím vlivem, jenž představuje dobré způsoby, pracovitost, spravedlnost a osvědčené klišé. Slunce v Kozorohu působí na životní cestu, čas, omezení a zpomalení. Možná potřebujeme ještě počkat, až se situace změní, až se rozvířené vody uklidní, abychom cestu vpřed viděli jasně. Buďme klidní a trpěliví. S tím vším nám začíná docházet praktická stránka, co všechno ještě potřebujeme přichystat, upéct, uklidit, načechrat a zvelebit. Když se však ponoříme do ticha, do svého srdce zjistíme, že bude mnohem lepší něčí obětí a sdílení někým mimořádně blízkým.

O tom všem také hovoří Venuše mířící do trigonu s Neptunem – myšlenky na lásku k nám přicházejí, oslovují nás jemná témata, něha, fantazie, inspirace milostná, duchovní či umělecká. Sdílejme lásku…

Dnes vybíráme dárky s citem a vkusem. Venuše podporuje tvořivost, kreativitu. Něha a jemnost se uplatní i večer. Dýchejme zhluboka!!!

Merkur s Jupiterem odhalil v posledních dnech mnoho věcí, které tíží jako kámen. Bystrost a informace se sypou neznámo odkud. Aspekt slibuje dlouhé příběhy a nekonečné rozhovory. Bohužel i přesto chvátáme v myšlenkách i v řeči a neklid je značný.

 Jsme těsně před vrcholem, měsíc se krásně kulatí posledním letošním úplňkem v Raku, který otevírá téma vztahů, domova, plodnosti a zakořenění. Ale o tom zase až zítra…

Přeji Vám krásné a magické oslavy slunovratu, rok se točí a před námi je počátek nového…

V hluboké úctě

Petra