Úplněk 25.září 2018

26.09.2018 14:05

Úplněk v Beranu 25. září 2018

Oblohu dnes ozářil úplněk ve znamení Berana přesně ve 4:52 hod. Hledáme nový začátek a nové cesty. Luna pod vlivem Marsu je netrpělivá, chce tvořit, jít si za svým. Bojujeme o sílu, o energii, o uznání. Odvaha a hrdost nám stojí po boku.

Luna k nám promlouvá a říká: „Nikdy nedovol, aby tě strach vyřadil ze hry.“

Žár léta již opadl a večery ochladily větry zvěstující počátek podzimu. V neděli vstoupilo Slunce do znamení Vah a začal astronomický podzim. Během poslední doby se toho stalo mnoho… Motá se nám z toho hlava. Vše bylo poměrně náročné. Nabrali jsme rychlost a směr včetně napětí, které ovlivnilo nervový systém. Následky jsou dlouhodobější a složitější. Jsme připraveni na změny pohledu, kdy za sebou pálíme mosty. Boří se staré systémy a otevírá se vědomí.

Brána rovnodennosti je nesmírně silná, prošli jsme místem nových začátků. Ve vzduchu je cítit jakási naléhavost, stejně jako celý letošní rok se svou neuvěřitelnou intenzitou. Cesta vede územím světla a tmy, mužskou a ženskou mocí, vypráví nám dávný příběh. Každý z nás dostává osobní lekce lásky a působení ega. Přichází vztahy, které transformují. Jsme v čase, který je věnován rovnováze (od úplňku k úplňku). Dostáváme pečeť, která představuje oblast všeho, co navrací rovnováhu.

Slunce k Saturnu - zastavuje, omezuje, klade překážky. Vrací nás však také na zem, ukazuje co je opravdu důležité a podstatné.

Ve dnech příštích se na nebi se skládá velmi zajímavý prvek – Pluto bude v říjnu přecházet přes ekliptiku. Spojuje sílu ducha, hloubku poznání, intuici. Nabízí schopnost hluboké proměny, vnímavosti a obětavosti. Staré končí a nové začíná. Ale o tom až příště…

Přeji krásné podzimní dny.

S láskou, Petra.