Tajemné zatmění 28. září 2015

26.09.2015 19:16
 
 

Tajemné zatmění –  velebný akt

Rudý měsíc, rozehrávající nebeské představení.

 

Je to čas, kdy Měsíc se ponoří do zemského stínu a zpravidla chytne zvláštní tajemný nádech.

 

28. září nastává úplňková fáze Luny za úplného zatmění. Toto zatmění bude viditelné za ranního rozbřesku ( v čase 4:40 SELČ). Nastává úplněk, který přeje změnám a novým začátkům. Sílu Luny můžeme využít k tvorbě nových nápadů, k prosazení se. Ale také k intuici, intimnosti, rychlosti, péči o svůj vnitřní oheň. Luna přináší vášeň s pohybem vpřed, velké nadšení, sílu velkého lovce a lovkyně. Ve vzduchu je cítit netrpělivost, otevřenost. Do všeho je vkládáno mnoho energie s mottem „ všechno nebo nic“ Je třeba být opatrný na svá slova a mít za ně zodpovědnost.

Zatmění může vyvíjet napětí ve vztazích, krizi a touhu po změně.  Nalézt a jít si svou cestou v životě. Tlak, který je dlouhodobý a nelze jej přehlédnout, ale který dává sílu bojovat a hledat místo na slunci. Je to lepší než žít v nejistotě a stísněnosti.

 Je čas horoucího srdce v okamžiku rudého měsíce, kdy nastává přerod a transformace.

 V dávných dobách se naší předkové tohoto narudlého tajemného úkazu obávali. Brali je jako zlá znamení. Doba se však změnila, na tento jev máme vysvětlení. Je to tanec tří těles a hra stínů. Fascinuje nás, kdy příroda během několika minut zahraje dech beroucí podívanou. Čas pomalu plyne a ztemnělý měsíc stoupá a zanechává v nás pocit splněných přání. Každým okamžikem je ten pohled k nebi úžasnější a velkolepější. Je to nádhera.

Zatmění je jednou z nejkrásnějších součástí našeho života a dává důvod, proč občas zvednout hlavu k nebesům. Neboť jak se poeticky praví „ nekoukat jen na sebe… ale propojit krásné pohledy a pocity do nebe“.

Užijte si tuto nádhernou podívanou a s ní spojené pocity, jenž patří vašemu srdci.

 

 Petra Radová(některé inspirace z knihy Petra Horálka „Tajemná zatmění“).