Rekapitulace 2016

30.08.2016 10:25

22.srpna 2016 vstup do bran smyslu a služby

 
Je čas vrcholného léta, kdy Slunce vstupuje na území Panny v 18:38 středoevropského času a připojuje se tak k Jupiteru, Venuši a Merkuru. 
 
Nálada Země začíná být uzavřenější, tišší. 
Začínáme se zaobírat svou prací, studiem, školou, povinnostmi, pečlivosti, hledání zaměstnanců, obsluhou, ale také zdravím, výživou, cvičením a péči o svou krásu.
Zároveň se projevuje neklid, dožadujeme se nových faktů, dovedností, hledáme nové výzvy. Máme-li pocit, že nejsme užiteční, že to dál nejde, tělo si vytváří symptomy, které jsou varovným upozorněním, že je zapotřebí změny. Tělo je barometr a hlavním tématem pro konec srpna a celé září je "tělo". Tajná pečeť tohoto znamení představuje obraz léčení, odpadní látky přírody nebo těla a preparáty a procedůry, které jej navrací do rovnováhy. V době vlády Panny postupujeme přesně podle receptůry a protokolu. Práce je provedena, tak precizně, že je povýšená na umění. A my se nechávamé vést tímto příkladem.
Počátek těchto dnů v zemském znamení Panny začíná tojkonjukcí Slunce, Merkura a Jupitera. Tohle je nejpříjemnější aspekt, který nás bude doprovázet po další tři dny v těchto neklidných dnech. Jsme schopni vše pochopit, domluvit se, navíc s bonusem férovosti a čistoty( díky královským hvězdám Régulu a Antarés).
Vezměme si však k srdci planetární rady a vytvořme si preventivní ochranu proti virům, parazitům, bakteriím a infekčním chorobám. Pozor na záněty a nervový systém. Jsme k napadení více nachylní. Pozor na jedy, otravy či opařeniny.
Na malbách je někdy zobrazován vládce panny Merkur jako posvátný pták Ibis, který je rychlý pohotový a ví kam jde. Proč občas neposlechnout vnitřní hlas a nechat si narůst křídla? Být spontánní, beze strachu a starostí vzlétnout, bezhlavě tancovat a udělat něco, jen tak pro radost?
 
Užívejme si :)

 

 

Lunární Lamas (dožínky)

A kolo se opět točí...
 
 
"Tímto koloběhem kráčím již spoustu let a slyšel jsem už tisíce moudrých vět. Každá kousek pravdy v sobě ukrývá, v knize jiné však se každá skrývá. Měsíc stříbrný ke všemu jen shlíží, za poznáním cestu hledajícím střeží."

Čas utkaný na tkalcovském stavu, mezi letním slunovratem a podzimní rovnodenností připadá na  31.července - 2. srpna 2016. Oslavme přírodní svátek zlatavého obilí, světla a piva. Tajemné mezidobí ve věčném koloběhu života.  Přináší moudrost přírody, intuice, emocí a posvátnosti těla v době, kdy jsme odpojeni od přirozenosti. Vychází z hlubin touhy a radosti, přináší víru v nový začátek.

Zastavme se a vychutnejme si plody svého života, naslouchejme skutečným potřebám které odpovídají naší vnitřní touze. Nastávájí časy lidských příběhů, které ožívají. Provádíme požehnání zahradám, domovům, rodinnému životu, partnerským vztahům, dětem, sňatkům či zásnubám.

Na loukách i pasekách se ozývá cvrkot kobylek, v lese rostou houby a  kvete vřes. Kromě malin a borůvek dozrávají ostružiny. Najděme si všichni, to co potřebujeme, kolem nás je nádherný a bohatý svět. Lamas nám dává procítit skutečnou lásku ke krajině a lidem. Vidíme ve všem to posvátné, energie nám pomáhá vytvořit krásný a smysluplný život.

Letošní srpen bude probíhat  v poněkud jiné atmosféře než jsme zvyklí. Jupiter se totiž společně s Merkurem prochází územím Panny. Před zábavou dostává přednost práce, která zavání workoholismem. Přichází vážnost, hloubavost, velká píle a důslednost, možná si doplníme vzdělání. Na scénu může vstoupit chladný kalkul, ale také rebélie. Nezapomínejme však na to, že i naše tělo potřebuje čas na regeneraci a oddech. Srpen bude vskutku velmi zajímavý, jak se tyto aspekty v každém z nás projeví, záleží podle našeho nastavení.

Novoluní kulminuje 2.srpna ve 22:45 letního času pod vládou žhavého Lva na 11° a nasazuje dnešnímu dni korunu, jehož učení je: " Být hrdí, tím kým jsme". Lev je napojen na sluneční a měsíční božstva, kdy je možné spojit odvahu s klidem a rozvahou. Hvězdy radí kromě ukvapených kroků a rozhodnutí, či přehnaných projevů hrdosti, hlídat si hrudní páteř. Nov cítíme všichni, ti vnímavější jedinci jsou ve střehu již od neděle.

Od 2. srpna výše se Mars přesouvá do Střelce a my se tak ocitáme v lisu obrovské nervové vzrušivosti, vyprovokování, hádavosti, cholerických projevů a netaktnosti. Ach ta ukvapenost. Během srpna nám může dojít trpělivost a věci, které uvízly na mělčině se osvobozují a nabírají správný směr. Přemýšlejme nad svou budoucností. Při harmonických vazbách máme osobní kouzlo a dokážeme si jít za svým snem... Máme příležitost začít žít, to co jsme pochopili. Prožívání už není hluboko uvnitř, ale je propojeno ven.

Po zdravotní stránce se ve fyzické rovině může objevit bolest kyčlí, zad, stehen, žaludku, střev a zubů. Opatrně na oběhový systém a srdce. Pozor na cestách, za volantem a řidítky. Koukejme pod své nohy ať nezakopáváme z nepozornosti. Pády byvají poněkud tvrdé.

Abych nezapomnela na vyvolené: je zde možnost prožít bláznivou letní lásku s Uranem objímající Venuši, oddávající se vášnivým smyslným polibkům. Je to prvek nespoutané lásky(z výše zmiňovanou zemskou Pannou by to mohl být pevný svazek na dlouhá léta s dobře zapuštěnými kořeny), vášně pro život i tvorbu konaných z nadšením z nových začátků.

Krásný zářicí srpnový Lamas přeji Všem. Užijte si hojnost, projevujte to co je uvnitř i navenek.

Srdečně a s úsměvem na tváři Vaše Petra

 

 

 

 

 

Úplněk uprostřed léta 20.července 2016

 
(přesně v jednu hodinu po půlnoci)

Měsíc se krásně naplňuje a mnohým způsobuje šílenství. Je to jeho medicína, prastarý způsob očisty duše a návod na inspiraci. Tento nátlak nelze přehlednout. Vrchol léta zesiluje naše emoce a s nimi spojené stresy, které nás ženou dál. Možná se ptáme:" Jaké budou naše další kroky a co teď příjde?" 

Je čas nejkrásnějšího období roku, zraje ovoce a občas se podává mísa salátu s letní zeleninou. Jsme ve víru dovolených, letních táborů a her, doháníme grilovačky, večírky, uklízíme prázdné sklenky, ze kterých jsme pili onehdy večer. Brázdíme moře, hory i lesy a vydáváme se různými směry. Moc úplňku dozrává a zesiluje romantiku, možná jsme zbytečně žárliví, urážliví a pomstychtiví.Vemme si to k srdci, zvažme i planetární radu: že vždy není nejlepší říkat, co si myslíme. Pravda totiž někdy bolí. Bojovný Mars ve Štíru napřel svou ostrou sílu do plachet a v mnohých vyvolává agresi,unáhlenost, netrpělivost až násilí. Nastávají tak různé nehody, spáleniny, úrazy a záněty. Nabízí se myšlenka zdali naše plachty Martův nápor vydrží...

Kouzlo úplňku však slibuje také romantiku a s ní spojené zásadní očistné kroky. 

Pomalu končí vláda znamení Raka a slunce se tak za dva dny přesune do Lva nejžhavějších tzv. "psích dnů". Podle dávných Egyptských věků se traduje, že se tenkrát před východem slunce na nebi zjevila psí hvězda Sírius a přinesla nilské povodně. Vydáváme se vstříct dobrodružství a touze překročit hranice, sdělit své zkušenosti, city a nápady ostatním. Zrajeme v kvalitní víno, v lahodné šampaňské...

Skláním se před moudrostí přírody.

S úctou k tomuto období napsala Petra Radová

 

 

Novoluní v Raku 4.července 2016

 (Nastává v pravé astronomické poledne, tedy ve 13:00 letního času).

Blíží se nový měsíc prozařován citlivým a vnímavým znamením Raka. Jsme v první fázi proměny, kdy řeka lidských příběhů je unášená tímto račím proudem a  plyne si svým vlastním tempem.

Sedíme v zahradě omývané měsícem a přemýšlíme nad tím, že nic nezůstává stejné. Už nejsme tím kým jsme bývali. Spojení Slunce a Novoluní je velmí silná chvíle. Uzavírá mnohé a zahajuje nové. Na tomhle nebeském utváření se podílí i Merkur s Venuší: počátky a konce se týkají nejen nás a naší duše, ale také lásky, vztahů, partnerství a spolupráce, rozhovoru, rozumu a myšlení. Na záda jím navíc dýcha Pluto - vládce osudu, jemuž naprosto nic, co nemá přežít neunikne. Po celý tento měsíc se budeme setkávat se sílou, manipulací a zásadním rozhodnutím. Na povrch se dostane vše, kde se zneužívá moc.Vše se týká práce, rodiny, domova. Máme však jistotu, že je to pro nás velmi důležité a přinese mnoho dobrého.

Přeji všem úžasné prožití  moudrého léta...

V srpnu se znovu připojím se svými pravidelnými předpověďmi.

 

 

Tři, dva, jedna...PRÁZNINY!

 

Červánky, nádherné teplo ještě v podvečer, letní louka plná heřmánků a vlčích máků. Týden volna je před námi. Nabízí se možnost právě letos užít si nejkrasnější prázniny v životě. Jaký bude váš začátek léta? Budete lenošit, plavat, ležet v knížkách, sportovat, cestovat a poznávat svět kolem nebo si necháte naložit spoustu práce a tento neuvěřitelný čas necháte proklouznout mezi prsty? Z pohledu hvězdopravného, se zdá tento počátek léta pravda trochu podivný...

Luna v přesné opozici na bojovnou planetu Mars dnes upřela pozornost na naše nervy a potřebnou dávku trpělivosti. Ten, kdo se dnes balil či odjížděl na dovolenou, se musel vybavit odstupem a smyslem pro humor. Neustále někdo či něco vstupovalo do cesty, ale my jsme se nenechali vyvést z míry. Mars opět nabral dopředný chod, pomalu se osvobozuje ze sevření těžkých kvadrátů.Konečně máme cíl, odvahu a vnitřní sílu. Na místě je však být na pozoru, aby nedocházelo k úrazům, agresi či nehodám. 

Slunce prochází územím Raka, je v harmonii s Neptunem a my jsme dojati k slzám, rozněžnění a velmi citliví. Jsme v prožítcích, které neznáme. Výuka světla a jemné, omamné planety právě začíná. Kolo osudu se pro mnohé roztáčí...může nás vést po různých stezkách. Mějme oči otevřené.

Merkur včera vstoupil do znamení Raka a s ním přichází klid, rozvaha a možnost se domluvit, než jak bylo v předchozí blíženecké vibraci. Večer se energie uklidňuje a přichází krásný začátek léta. Jak to tak vypadá...konec dobrý...všechno dobrý. Vyhlídky na krásné léto jsou před námi. Užijme si jeho hřejivé objetí...

 

 

 

Letní slunovrat 21.června 2016

 

Píše se polovina roku 2016 a nám se slunce přehouplo z Blíženců do znamení Raka dnes třicet minut po půlnoci.Slunovrat se dotýká siločar, nacházíme se v přírodním zlomu a my můžeme oslavovat počátek astrologického léta. Nádherné teplé výživné dny jsou před námi. Vše krásně kvete a voní a my se těšíme na léto.  Slunce je v konjunkci s Venuší, hluboká láska je probuzena, záleží jen na nás jak ji vnímáme. Pozor na pomotání hlavy.

Máme nejdelší den a nekratší noc z celého roku. Včerejší úplněk na samém konci Blíženců  se svými těžkými nepříjemnými vlnami a různými vlivy se pomalu rozpouští. Jsme v bodě obratu, světlo je před námi. Nebeské síly nás posouvají dále.

Krásný slunovrat přeji

 

 

Neptun planeta snů

 

Čas - bezrozměrná veličina, která se námi prolíná někdy neskutečně krátkými a někdy nekonečně dlouhými chvílemi. Jsme v čase dlouhých červnových dní, všude to krásně kvete, končí škola a před námi leží celé dlouhé léto slibující spoustu zážitků.

Planeta snů Neptun na nás působí z jednoho místa. O víkendu zařadila na své vesmírné dráze zpětný chod. Skoro celý měsíc se nehne kupředu a pro nás to znamená, že jeho vliv bude neobyčejně silný. Žijeme skutečnost nebo jen sen?Zmatenost se zesílí, vše si zaslouží důkladné promyšlení. Pozor na lehkomyslnost a spontánní utrácení. Hlídejme si sny, jelikož k nám budou velmi mocně promlouvat. Najdeme v nich odpověď na naše otázky. Prožívejme, buďme v euforii, dovolme si lenošit a snít.

Chystáme se na přechod Letního Slunovratu, který je pod nebeskou konstelací Venuše a Slunce - prožití lásky, ale o tom až příště.

 

 

Nov v Blížencích 5.června 2016

Cesta ven do světa se otevírá, je vedena laskavým měsíčním světlem.

Opět jsme v pravidelné fázi proměny, na hranici přechodu: opuštění starého, aby mohlo přijít nové. Jsme v detoxikaci, v procesu očisty těla, mysli i duše.

"Je možné, že ležíme na zádech, na měkké trávě a hledíme přimhouřenýma očima nahoru do jasné modři, za mraky tušíme množství zážitků, které lákají za hranice přítomnosti, tam kde minulost splývá s budoucností. Budeme zkoumat tajemství, o němž intuitivně tušíme, jsou totiž našim skrytým dědictvím".

Nad ránem kolem páté hodiny středoevropského letního času nastalo novoluní, které uvolnilo pnutí, vnitřní hněv a nerozhodnost posledních dní. Je po bouřích. Pomalu tušíme jakým směrem se vydat. Poslední velmi přesný aspekt, který se vykreslil během velkého kříže, se již uvolnil. Necháme tedy ještě chvíli doznívat jeho sílu s určitou vlastností. Chvíli to vždy trvá, než se oprostíme z jeho vlivu. Luna putuje územím Blíženců - neklidnými vznětlivý dušemi až do zítřejšího rána, je to však slabý odvar toho, co proběhlo minulý týden.

Nezapomeňme, že to, co se odehrává na nebi, nejvíce prožíváme v nitru. Duše pod vládou Blíženců dokáže odstranit cokoliv mezi světlem a tmou, jsme schopni se učit. Cítíme aktivitu, že něco začíná, ale ještě nevíme jak to uchopit. Setkáváme se s novými lidmi, novými potěšeními a možnostmi. Pocit mraku nad hlavou se vytrácí, chmury se prosvětlují. Buďme s lidmi s kterými je nám dobře. Vyjděme ven, kde máme větší šanci žít svůj sen.

 Blíženecká energie je síla věčných dětí, jedině děti totiž ví, co hledají...

 

Říká se, že noc za stříbřitého srpku měsíce na noční obloze, je nocí splněných přání...splňte si to své. Neboť jak praví dávné přísloví: " Neodpoutávejme se nikdy od svých snů! Když zmizí, budeme dál existovat, ale přestaneme žít!"

                       Mark Twain

 

Nádherný pokojný Nov přeji Všem

Petra:)

 

 

 

 

Blíží se novoluní v Blížencích, které se bude odehrávat za velmi zajímavých divadelních okolností (v neděli 5.června). Vše rozhýbavají pohyblivé znamení, objeví se spoustu dramat, neklidu, zátěž na psychiku, hysterie a agrese. Budeme postaveni do situaci jak vše ustát a udržet si nadhled. 

Novoluní odstartuje počátek nového, otevírají se nám nové dveře, nové počátky, nové smlouvy.

6. června bude krásný úkaz, kdy Venuše bude přecházet přes Slunce, ovšem budeme stále ponoření do těsného sevření Velkého kříže. Tvrdost, nevypočitatelnost, netrpělivost. Láska bude vypadat jinak, to příjemné, souladné v nás povede možná do popření sebe sama za hranice lidkého. Činy konáné v těchto dnech budou pod velkým tlakem. Raději nic neřešme, vyčkejme a počkejme. Držme se síly spravedlnosti a hlasu svého srdce.

Život bude psát nové romány...

 

 

 

 

Úplňkové volání a počátek nového smyslu

21.května 2016 ve 20:48 středoevropského času
 

Nejmocnější čas završení, uzavírání a odhodlání...

Slunce se v pátek odpoledne přehouplo do neposedných Blíženců a nám tak nastává celý měsíc v bezstarostném období zvídavosti, setkávání, vzdělávání, nových plánů, cest, zážitků, novinek a klípků, kdy vše půjde rychleji kupředu. Průvan energií, které profouknou i ty nejzatuchlejší prostory v místnosti.

Měsíc se nádherně kulatí a jeho síla nejvíce vzroste před devátou hodinou večerní v sobotu 21. května 2016, kdy bude v dokonalém úplňku. Dnes je tento přírodní posel nesoucí pochodeň milosrdného a přímého znamení Střelce v pradávné opozici na Slunce v Blížencích - věčných vědomých dětí. 

Hlavním motem je otázka: Kam směřuji a jaký smysl to vše má?

Přichází k nám procítění emocí v plné síle, kdy je potřeba na ně spoléhat jako na vnitřní kompas a né jako na zkázu. Střelec je dohližitel na spravedlnost a čest, obrušuje hrany našich nesplněných slibů, lehkomyslnosti, zábavy a neposednosti. Možná zakoušíme myšlenky, že sny o vzdálené budoucnosti se asi nikdy nezrealizují. Vaše šípy nelétají do velké dálky, protože nevzlítají daleko duchovně. Uměním lukostřelby je sebeovládání s přítomnou myslí a volným děním. Je lepší svůj cíl napoprvé přestřelit, než aby k němu šípy nedoletěly -  neboť to bere odvahu.

Jsme postaveni před okamžité rozhodnutí nesoucí dlouhodobé důsledky. Přes vášeň a radost se dostáváme k novým myšlenkám a vizím, je jen na nás aby se staly skutečností. Dnes pozor na vznětlivost, domýšlivost a dominantní chování. S posledním působením retrográdního Merkura nemusí zůstat kámen na kameni.

 24. května vstupuje Venuše do Blíženců, což přinese mnoho flirtů, aférek a volných lásek. Vyrovnaným dnům, kdy bylo všechno jasné  a předvídatelné je konec. Moudrost a vyrovnanost, to nepřináší. Povinnosti odbýváme a navíc se ještě divíme, že vše nevychází podle plánu.

K těmto hvězdným konstelacícím se přidává nový cyklus, kdy se Lillith přesouvá z Vah do Štíra ve kterém setrvá do 12.února roku 2017. Poznali jsme své hodnoty a místa, kde nejsme vyrovnaní. Pokud jsme připraveni, je nyní čas otevřít " Třináctou komnatu" - Pandořinu skříňku. Příjmout své nejhlubší pudy, strach z neznámého, hříchy, vinu, závist. Jsou to beztvaré, ošklivé energie, přinášející jen zlo. Jejich chodidla kráčejí po mrtvých cestách. Pandořinu skříňku otvíráme, přesto že nevíme, co v jejích útrobách nalezneme. Vše vede k transformaci k daru proměny k velkému obratu v nitru. Oproti kostlivcům, které nalezneme v Pandoře je láska dobrodějná darovaná síla. Budeme kontaktování stigmaty duše a učit se přijímat to, že lidé, situace, věci a pocity se rodí, ale také přirozeně odcházejí. Možná budeme nuceni se něčeho vzdát či ukončit, aby mohlo vzniknout nové. Je to prosté, je to zázrak...

Mnozí by raději splynuli s energiemi než aby zakoušeli změny země. Čeká však na ně umanutost, touha být finančně zabezpečení, setkání s manipulací či neustálou obětí. Pokud jste zrození ve Štíru nebo máte silně obsazeného Štíra, jemuž vládne Pluton v horoskopu, pravděpodobně vás Lillithin dotek nemine. Ať vymyslíme tisíce scénářů s čím by mohla Lillith překvapit a iniciovat nás, nepovede se nám to. Vždy je okrok před námi a má nad námi.

Všechny životní lekce jsou zaměřeny na zvládnutí situací uvnitř sebe. Jsme-li zaměřeni na vnitřní práci, děláme velmi mnoho. To vše se potom promítá i ve fyzické realitě. Pokud neděláme vnitřní práci a hned reagujeme, vše vzdáváme a řešíme ve fyzické rovině, utíkáme sami od sebe.

O Lillith ve Štíru versus Pandora připravuji samostatný článek. Přečíst si o Lillith - Černé luně můžete také v esejích na pravé straně v úvodu.

 

 A tak omývejme a leštěme své pravé já od špatných návyků, dokud nebudeme, zářit jako bíle drahokamy. Nechejme se hýčkat přátelstvím, upřímností a věrností.

" Být věrný totiž především znamená být věrný sobě..."

                      Antoine de Saint Exupéry

 

Noci při úplňku jsou jasné a plné mystické atmosféry. Krásnou noc a novou fázi přeji Vám i sobě.

Petra

 

 

 

 

 

 

 

Novoluní v Býku

Starý měsíc umírá a nový se rodí. Slunce s Lunou se opět spojili ve své síle podbarvené znamením Býka a pod vládou Venuše.

Je tady...silný moment něco udělat za podpory hvězd. Nabízí se odstřihnutí toho, co už neslouží.

Každý měsíc pracujeme s postavením Luny, abychom se sladili s cyklickými vzorci, hvězdnými vzorci na oběžné dráze. Všichni máme každé znamení zvířetníku v sobě, jen každý někde jinde. Úplňky a novoluní nám ukazují životní oblasti, které nemáme dostatečně zpracované a na které se máme zaměřit. Nastal opět čas čištění, regenerace a úklidu, ať už v těle, duši, příbytku či okolí. Můžeme se opřít o stabilitu, pevnost, ale také tvrdohlavost a posedlost Býka, kdy to nikdy nevzdáváme. Posedlost hovoří o tom, kým jsme. Je životní energii, kterou nesmíme ztratit, zaměřme se na ni. Nebojte se a objevte tu svou...

Novoluní dnes nastává v pátek 6. května přesně ve 21:29 středoevropského času, které je napojeno na Merkura a na Venuši. Nabízí se obrovská šance na dobré výsledky, rozjezd nových projektů, nových dohod, nových kořenů. Můžeme se opřít o živel země, plánujme budoucnost a také kroky dopředu.

Rozhodněme se a udělejme to:)

 

Příště nás čeká úplněk 21.května: další cyklus ve kterém se bude Lillith přesouvat z Vah do Štíra. O tom, jaký bude Lillithin dotek, až příště...

 

 

 

Beltane posvátný čas

 

Putujeme po stopách Keltské moudrosti, přítomnost prastarých mýtu je cítit v každém dechu. Všechno krásně kvete, voní, uvědomujeme si lásku kolem nás.Plamínek vášně a lásky se probouzí a plane, jsme pod ochranou všeobjímající lásky. Proto se napojme na esenci lásky, láska je energie, svoboda a celistvost. Láska je tak přívětivá, krásná a neodolatelná, že dokáže z druhého " vytáhnout" to nejlepší. Vyvolává v tom druhém tvořící změny. Tyto změny nevyžaduje, jsou naprosto přirozené. Žádá jen nekončící touhu a kázeň, odvahu projít bolestí, pokoru, příjmout svou nedokonalost. A to vše znovu a znovu.

Krásné oslavy Beltane času lásky přeji 

Děkuji za Lásku...děkuji Všem mužům a ženám, kteří zasvětili svůj život lásce, laskavosti cti a odvaze.

 

 
 
 

Hradba času - retrogradita

 

V těchto dnech se pohybujeme z pohledu astrologie retrográdně. Díváme se na svět a život z jiného místa. Saturn, Mars, Pluto a Jupiter (již brzy i Merkur) nasadili zpětný chod a my putujeme do minulosti. Jsme v návratu včerejšku, v minulém měsíci, dětství či v minulém životě. Oslovuje nás niterný pocit duše a její proměny. Prožíváme všechny zkušenosti znovu. Je to nesmírně silné, překonáváme bariéru času.

Ve čtvrtek 28. dubna se k retrográdním planetám přidá ještě Merkur v Býku. Jsme v zážitku, kdy máme pocit že síly planet, ztratili svou energii. Obracíme se dovnitř, kde vyvíjíme spoustu námahy k překonání negativity. Jakou hradbu tím zdoláme??? Kudy půjdeme a jakým směrem? 

Strachy, utkvělé představy a fóbie, které prožíváme v danou chvíli, jsou ozvěnou minulosti. Je však potřeba si uvědomit, na co to poukazuje a s čím souvisí. Potom se vynoří cesta, jak z bludného kruhu ven. Překročíme práh, vznikne nové vědomí, nové chování, silné vibrace nás dovedou k osvobození vlatní identity a dorovnání karmy.

 

Planety nás vedou k nalezení vlastní nové cesty, nové si pak najde samo směr. 

Dělejte dobré věci, buďte smělí a především zůstaňte člověkem...

 

 

 

 

Štíří úplněk

Každý úplněk je jiný a přináší jiné kvality. Tentokrát je úplněk naplněn Štírem a přesně naproti mu stojí Slunce v Býku. Nejvyšší příliv nastává v pátek 22.dubna 2016 v 7:33 ráno. Obě tato světla v nás rozehrávají dialog směřující k bezpečí, existenci, domovu a praktickým stránkám života. Záležitosti ve jménu financí, charakteru a svědomí vycházejí na světlo boží. Ublížit nebo si nechat ubližovat, oko za oko, zub za zub?

 Cítíme, jak nás oživuje Země, která má dnes svátek. S vděčností ji popřejme všechno Nej... Svým zemským klíčem otevírá obrovský vnitřní prostor v nás. Jsme ve spojení se Zemí a s Vesmírem.

Úplněk je vhodný k meditacím, k transformaci, k milostným hrátkám, rituálům. Je časem završení jednoho cyklu. Oslavme čas konce...čas završení, alespoň vnitřně, abychom v sobě nezanechali energetické zbytky.

Štíří Luna přináší to, co je skryté na světlo, jsme vnímaví a napojení na podvědomí. Nasloucháme,vnímáme řeč těla, náš úsudek je přesný. Jdeme do hlubin, kde se porozhlížíme a obracíme se zpět ke světlu. Štír promlouvá řečí vášní, zvláštním ochromujícím magnetismem, touhou po transformaci. Otevírají se důležitá témata, s radou k jejich vyřešení, prostřednictvím snů, znamení a vhledů. Všimejte si, buďte na příjmu a vnímejte.

Slunce dávající energii a sílu stojí v zemském znamení Býka, vládne mu Venuše. Pro Býka je příznačné téma domov - bezpečný přístav, hledání domova a trpělivost. Za Venušinské vlády nacházíme v sobě smysl pro krásu, harmonii, hledáme svou hodnotu a lásku. To, co jsme vytvořili si zaslouží péči a růst se směrem vzhůru. Začíná nás zajímat vše, co je pevné, trvalé a smysluplné.

Této dvojici dělá společnost aspekt Venuše v konjunkci s Uranem, jež vzdává hold nezávislosti, kdy přichází odhalení pravdy, provětrání zatuchlého prostoru. Ve vztazích se ukazují místa, kde tlačí bota. Uran dohlíží, zdali se vztahy vylepší, či rozpadnou. V těchto dnech je zažehnuta  jiskra "Charisma" mezi pohlavími. Ženy oplývají noblesou a muži mají šarm. Co z toho vznikne, to záleží jen na nás...  

 

Přeji krásný úplněk

 

 

 

 

Novoluní v Beranu

Hudba z těchto sfér zazní 7.dubna 2016 ve 13:24 hod.

Novoluní  je dnes v kvadrátu na Pluta v konjunkci na Uran a velmi přesně na Medium Coeli- střed nebes. Značí vnitřní přeměnu, možnost uzavřít etapu života a vykročit jiným směrem. Je čas na změnu. Cítíme náročné tlaky ve vztahu k sobě, ke svému Já,sounáležitost s druhými, sebeprosazování a pracovní karierní zvraty. To vše nám v poslední době dalo spoustu práce na uhájení si vnitřního klidu.

Pročišťování vnímáme od Pluta, který bedlivě zkoumá náš život, náš lidský příběh svým rentgenovým pohledem, prohlédne vše, co nefunguje. Hodnotí a zvažuje co přežije a co musí pryč, co už se do příběhu nevtlačí. Tušíme či víme, že dáváme sbohem, zakaleným temným místům. Nyní čekáme na pokyn, pro rozjezd nášeho vlaku. Kdy Uran - bořitel a originální myslitel přeřadí vyhýbku a my to konečně rozjedem. Chyťme si svůj vlak, jedoucí podle vlastního jízdního řádu a po té správné koleji, do míst za ozvěnou, kde můžeme dýchat.

S trpělivostí větrejme, pročišťujme, regenerujme.

 

Jarní vůně nových začátků je cítit ve vzduchu a dotek sílících paprsků na tváři nám dodává energii.

Všem dnes přeji štěstí.

 

 

Blíží se Novoluní v Beranu, jež přeje odstartování něčeho nového... Probuďme se, stojí to za to. Otevírají se nám nové dveře, nové počátky. Vyhledejme teplo a nalaďme se, žijme život ze srdce. Budujme nový vztah, nová společenství a nové vize. Synchronizujme se, tvořme nadčasová setkání. 

Stojí to za to!

 

 

Alchymie Velikonoc

Krásný jarní čas

Je počátek jara a s ním začíná idylická doba: na stromech raší pupeny, čerstvou půdou se prodírají první květiny, vše se probouzí k životu. Vane čerstvý jarní větřík a nám se to líbí:) Všude je nabíjející atmosféra, vzniká tady nový život, nové cykly, nová budoucnost s novými principy tvorby. Dívejme se na svět dětskýma očima, jak krásně je na tom našem světě.

K jaru odpradávna patří Velikonoce a s ními poselství znovuzrození, nových začátků, kdy staré musí zemřít, aby udělalo prostor pro příchod nového. Procházíme, nalezáme a cítíme. Zažíváme skryté a nepoznané. Svět kolem nás, jakoby se zastavil. Toužíme vypustit ven ze sebe něco, stín který uchvacuje duši.Každý musíme učiňit požadovanou oběť, aby náš život měl správný směr a naplňoval nás. Aby to vše mělo smysl. Avšak co hledáme...je nalezeno. Zastavme se, čas nikam nespěchá. To jen rozum jej nutí k běhu. Ztišme se a obraťme se k sobě. Být je velmi jednoduché.Jsme to stále jenom My, kteří jsme došli až sem. Přicházíme na to, že je lepší kráčet cestou svého srdce a dát na své svědomí.

 Buďme jako fénix, jež se zrodí z popela, kdy příjde o všechno a znovu se může narodit. Nechme se obdarovat vyšší formou lásky, která nás v pravou chvíli obklopí a osvobodí z klece duše...nechme se naplnit Kristovským Já. Ježíš se vrací na naši planetu, ale né jako samostatná bytost, ale jako uvědomění, že se každý z nás může stát Kristovským Já.

Najděme si Všichni to, co potřebujeme.

 

Příjemný začátek jara a krásné mokré Velikonoce Vám s láskou přeje Petra

 

 

 

 

 

 

Jarní rovnodennost

Očekávaný okamžik se blíží...

Nový přirodní astrologický rok nastal v neděli 20.března roku 2016 v 5:30 ráno.

Všichni ho cítíme již několik dní, jak se vznáší v prostoru. Zvuky jara jsou jako tekutina, která nás omývá a probouzí, víme že nás bezpečně zavede domů. 

Jaro stojí za dveřmi, přichází o něco dříve kvůli přestupnému roku. Rovnodennost je největším energetickým rozdílem jaký můžeme vnímat.V této době se synchronizují zemské a vesmírné cykly.

Slunce opouští poslední dvanácté znamení Ryb.Toto znamení představuje nejstarší symbol " znovuzrození" a vstupuje do ohnivého Berana, ve kterém kolo života a zvěrokruh odjakživa začíná. Zrození, přerod a rozhýbání toho, co dosud nebylo či se vůbec nehýbalo. Stojíme na siločáře Země, která nabízí možnost pádit vpřed na divokém beranu...na síle ženoucí se vpřed.

Je to síla hojnosti a růstu, poskytuje schopnost porozumět zprávám přírody, aby bylo možné plánovat další kroky.  Tento okamžik přináší silné lidské příběhy, vlastnící zbráně, které jsme dlouho neměli. Nyní nastává velká hra. Otevíráme se novému počátku se značnou energii, před sebou máme cosi nového.

Vychutnejte si tento silný okamžik života, kdy naše krásná Země bude očištěna přívalem lásky. Spojení nového vědomí s vědomými záměry lidí, jež se přelévá do prostoru dál k ostatním lidem...

Přeji Všem dny plné zázraku a nádherné magické jaro.

Srdečně Petra Radová

 

 

 

 

 

Tajemné Novoluní se zatměním Slunce

Novoluní v Rybách na dračím ocase

A je to tady, pomalu se blíží Novoluní s úplným zatměním Slunce, které nastává

9. března ve 2.54 našeho času. Doba jeho trvání bude 4minuty a 15vteřin (viditelné je v Indonésii). Jeho dotek cítíme téměř všichni již nyní. Svět jako by se kolem nás zastavil. Prázdno na nás padá téměř jako fyzická tíha s pocitem uvíznutí, ztraceni v prostoru, rozloženi na kousky. Rozhlížíme se kolem, cesta je skrytá v mlžné  cloně. Vědomí je zastřené a ukrývá tajemství. Příjměme jej a běžme dál...jsme už tak daleko, nezastavujme se...

Jsme v okamžiku, jež očišťuje. Nevspírejme se, k pročištění dojde ať chceme či nechceme .Naše regenerace je v  neustálém proudu. Události, které bude potřeba řešit, se projeví samy, pocítíme jejich dotek. Objevují se osudová témata a o nenáhody je postaráno. Do hlavní role jsou obsazeny vztahy, rozchody a nedorozumění. Podvodníčci a zloději mají rej. Zdravotní stránka a tělo volá po léčení. Zatmění s Novoluním ovlivní zejména zrozence narozené ve znamení Ryb.

Projevuje se na sabiánském symbolu: " MISTR UČÍ SVÉHO ŽÁKA". Je možné, že se ptá: Už jste ovládli posuny a obraty života nebo se boříte v bahně síly duše? Co uděláte s pravdivou podstatou. S novým tvůrčím cyklem? Je to cesta domů...návrat ke svému ztacenému Já.

Je načase vyčistit temná sklepení. Najděte klíč a odhalte stíny, vyčistěte je od všech nánosů, které uchvacují vaši duši. Slunce v Rybách je o putování ve spirituálních vodách, mluví o odevzdáni své individuální vůle, tomu vyššímu, co nás přesahuje. Sladění se se svou vyšší pravdou je ještě silnější než prožívání emocí.

Jsme v čase, kdy se nedá plánovat a kroky nejdou podle našich představ. Raději to pro nadcházející dva dny nechme být, my nyní nic neřídíme, je to v jiných rukou.

Smiřme se s touto skutečností a vykouzleme upřímný úsměv na tváři.

 

Se zatměním nad hlavou  napsala Petra Radová.

 

 

 

 

 

Rybí očarování

 
 
A už to zase začíná...
V pátek vplulo Slunce do hlubin a vodních sfér znamení Ryb a s nimi připlula energetická změna.
 
 

 

Po dobu vlády Ryb se nám Všem otevírá psychika, bohatá fantazie, a s ní intuice. Jsme zranitelní a nejistí v rozhodování a můžeme dělat dvě práce najednou. Éterické ryby však učí uvědomit si, že můžeme jen tak být a že se neustále nemusíme o něco snažit.Nastal čas spojit se s duší a svým instinktem, jejichž časti v nás díky výchově a tlaku společnosti zůstaly zraněné. Aktivujme moudrost duše a buďme v proudu. S rybím proudem 5D jde vše hladce, víme, že je o nás postaráno. Hojnost přichází z překvapujících zdrojů. Do našeho života přicházejí zajímaví lidé, objevujeme se na správných místech ve správnou dobu. Každý moment v sobě nese nekonečné množství možností.

Jsou to energie snivé, opojné a omamné. Jsme nesmírně jemní, citliví a obětaví.Otevřme se svým emocím, aby v nás mohl začít nový život, buďme emočně upřímní. Uvědomme si, co vlastně chceme a co toužíme zažívat, než se fixovat na minulost, kde jsme se necítili ohledně ztáty či neúspěchu dobře. V očích duše ztráta a neúspěch není konec. To, co něco znamená, je odvaha pokračovat.

Zařaďmě do svého každodenního života prožitky krásy a harmonie. Vstupme do středu bytí, do místa stvoření a pozorujme, co má být vytvořeno. A poté společně konejme!

S úctou, pokorou a požehnáním Petra Radová

 

 

 

 

 

 

Novoluní ve Vodnáři

 
Nadčasovost
 
Zajímavá substance míchající a kombinující skoro vše co příjde pod ruku.
Do finále svitu Luny je neviditelným inkoustem vepsána moc a síla přeměny. Nastává okamžik pro nové příležitosti, kdy se otevíráme změně. Jedno je však jisté: něco necháváme za sebou, abychom se potěšili tím novým, co svět nabízí. Starý měsíc umírá a nový se rodí. Je čas nechat k sobě promlouvat paní Lunu se svatou trpělivostí, vysílá k nám své voláním, abychom si utřídili nápady a vykročili tam, kám nás srdce táhne.
 
Novoluní vrcholí v pondělí 8.února v 15:39 hod odpoledne.
Slunce s Lunou ve Vodnáři vytvářejí statický proud, vzniká silné magnetické pole. Přicházejí nové zážitky, kráčíme po stopách poznání, odhazujeme kostýmy a masky, abychom ukázali svou pravdivou tvář.
 
Přejí plný ranec nápadů a inspirace, které budou stát za to je využít.

 

 

 

 

Úplněk

Nejmocnější čas završení a uzavírání. 

Vyvrcholení milenců, jenž mnohým způsobuje šílenství.

Luna v úplňku: éterický symbol, jehož síla přesahuje naše chápání. Jeho moc není radno podceňovat. Luna se zjevuje v celé své jiskřivé kráse. Je to období velké ženské energie, jež je spojena s jádrem Země a Hvězdami. Tato síla nás vede do hlubin podvědomí, do skrytých komnat, o kterých se nemluví. Odkrývá naše stinné stránky a umožňuje jejich proměnu.Velmi intenzivně nám napomáhá s léčením, propouštěním a uzavíráním toho, co nám již neslouží.

Oslavme úplněk, čas konce, pokud tak neučiníme, zanechá to v nás energetické zbytky a utržky, které budou škodit a stravovat nás svým jedem. Za úplňku je příliv té nejvyšší síly dosahující až na vrchol. Oslavme moudrý měsíční cyklus, který máme všichni v sobě a který prozařuje temnou noc. Naše krásná země stojí mezi sluncem a měsícem. Z jedné strany nás ozařuje příval slunce a z druhé měsíční příval.

Luna je v úplňku se svou vášní, vyvrcholením, se sílou horoucího srdce. Lunární kotouč je naplněn jako pohár až po okraj. Co v nás již přetéká, a co se naplnilo? Nenechávejme tlaky a nespokojenost jen tak být a žijme svůj vlastní příběh...odhalme své tajemství srdce a netrapme svou duši.

Tentokrát je lednový úplněk podbarven znamením Lva a přesně naproti mu stojí Slunce ve Vodnáři. Nejvyšší příliv úplňku nastává ze soboty na neděli v 2:45hod. Promlouvá k nám síla a vášeň lva. Láska horoucího srdce, věrného až za hranice smrti. Naprostá vášeň a odevzdání se pro druhého. Cítíme srdcem a emoce se valí jako divoká ohnivá řeka, jsme léčení na úrovni srdce.  Naslouchejme svému srdci, které je jako naváděcí maják. Smysly máme otevřené, jsme plni akce, k energií se přidává žhavá ohnivá síla s odvahou, šlechetností a noblesou. Lev je napojen na sluneční a měsíční božstva. Žádá se po nás spojení slunečné částí hrdé, otevřené s tou klidnou, receptivní, měsíční v nás. Pokud máme tlaky a uzkosti zařvěme si od srdce jako lev a chraňme, co je nám blízké. Tohle učení je být hrdí tím, kým jsme, rvát se když je potřeba, stát se srdcerváčem...ochraňovat druhé, s bystrým okem a drápy, se schopnostmi léčit. Putujme životem jako lev, věrni sami sobě a dělejme věci po svém.

Pohleďme na noční oblohu, nechejme uzdravovat své nitro. Ukončeme to, co má být završeno. Změna je na dohled.

Krásnou úplňkovou noc přeji.

 

 

 

Nov

Blíží se Nový měsíc…jeho stříbrný svit zalévá a vznáší se prostorem. Je cítit silné pulsování proudů a příval inspirace, kdy můžeme stvořit nový příběh našich životů. Cítíte to také?

Jiný jas má Slunce a jiný Luna.

 Věci se jeví jinak za svitu Luny než ozářené Sluncem. Světlo Luny za Novu přináší mnohdy pravdivější osvícení než ozářené Sluncem.

Tajemná symbolika novoluní značí vnitřní přeměnu, přináší šanci, že vše se dá do pořádku. Nastal silný čas pro rozhodnutí. Je příhodný den pro uskutečnění záměru či rituálu. S novoluním vždy přichází vnitřní zrak a moudrost, je to moc paní Luny, která vládne těmto očistným a regeneračním sílám. Ukazuje nám, co máme dělat a kudy se dát. Obraťme se dovnitř a mějme odvahu ptát se. Předtuchy, sny a vize k nám promlouvají. Novoluní má moc pohybu a sílu změny. Luna má zatím ještě zahalenou tvář, za jejím závojem se odehrává nebeská porada. Starý měsíc však umírá a přichází nový, tak to odpradávna chodí. Hýříme nápady a tvořivostí.  Přicházejí výzvy, které nám nedají spát, přílivy bohatých myšlenek,dotýkají se nás nové možnosti.Je odstartováno s příslibem toho, co si přejeme vytvořit.

Nový měsíc je spojení mužského a ženského archetypu, kdy Slunce s Lunou spolu rozmlouvají. 

Tentokrát novoluní nastává 10. ledna v čase 2:31 ráno, Luna je podbarvena znamením Kozoroha. Dochází k rozhodnému prolomení hranic, zodpovědnému chování, zvýšení citlivosti a k nočním snům přinášející poselství. Pracujeme velmi důkladně, postupně odkrýváme své talenty, rozvíjíme schopnosti.  Vše, co je započato pod vládou Kozoroha, je trvalé a s pevnými kořeny. Emoce si držíme pod kontrolou, důstojně a vytrvale stoupáme na vrchol. Luna je strážkyně všech milenců a v Kozorohu je opora a láska na celý život. Srdce se otevírá dobru a lásce.

Běžme si za tím, dokud je nový měsíc ještě na nebi.

Když se na obzoru objeví jeho stříbrný srpek, něco si přejte, je to noc splněných přání.

 

 

 

 

Nastal zářivý zrod nového roku 2016

Všechny Vás v něm srdečně vítám. Nový rok se rodí…

Tlukot nového roku horoucího mladého srdce zní v tichu… probouzí se a nabývá na síle. Svět se změnil, z počátku jsme rozpačití, ještě se ohlížíme zpátky na momenty a vzpomínky strávené ve starém roce. Bylo vykonáno mnoho. Pojďme nyní dále otevírat tento svět a měnit planetu.  Míříme za světlem hořícím jako pochodeň za novým počátkem. Ať jdeme jak jdeme, nový rok nám nové dveře otevírá. Opřeme se o jeho sílu a bezpečně vykročme.

Přeji všem z celého srdce, ať vás na cestě doprovází zářivá láska, světlo, štěstí, radost, dobří přátelé a moře úspěchů na každém kroku. Pošlete svou holubici do nebe, kdoví třeba vám na svých křídlech přinese zázrak…

Děkuji všem za projevenou důvěru, trpělivost a spolupráci. Mějte šťastnou ruku v novém roce.

Srdečně Vaše Petra Radová

 

 

 

 

Krásný čas vánoční,

zača

22.srpna 2016 vstup do bran smyslu a služby

 
Je čas vrcholného léta, kdy Slunce vstupuje na území Panny v 18:38 středoevropského času a připojuje se tak k Jupiteru, Venuši a Merkuru. 
 
Nálada Země začíná být uzavřenější, tišší. 
Začínáme se zaobírat svou prací, studiem, školou, povinnostmi, pečlivosti, hledání zaměstnanců, obsluhou, ale také zdravím, výživou, cvičením a péči o svou krásu.
Zároveň se projevuje neklid, dožadujeme se nových faktů, dovedností, hledáme nové výzvy. Máme-li pocit, že nejsme užiteční, že to dál nejde, tělo si vytváří symptomy, které jsou varovným upozorněním, že je zapotřebí změny. Tělo je barometr a hlavním tématem pro konec srpna a celé září je "tělo". Tajná pečeť tohoto znamení představuje obraz léčení, odpadní látky přírody nebo těla a preparáty a procedůry, které jej navrací do rovnováhy. V době vlády Panny postupujeme přesně podle receptůry a protokolu. Práce je provedena, tak precizně, že je povýšená na umění. A my se nechávamé vést tímto příkladem.
Počátek těchto dnů v zemském znamení Panny začíná tojkonjukcí Slunce, Merkura a Jupitera. Tohle je nejpříjemnější aspekt, který nás bude doprovázet po další tři dny v těchto neklidných dnech. Jsme schopni vše pochopit, domluvit se, navíc s bonusem férovosti a čistoty( díky královským hvězdám Régulu a Antarés).
Vezměme si však k srdci planetární rady a vytvořme si preventivní ochranu proti virům, parazitům, bakteriím a infekčním chorobám. Pozor na záněty a nervový systém. Jsme k napadení více nachylní. Pozor na jedy, otravy či opařeniny.
Na malbách je někdy zobrazován vládce panny Merkur jako posvátný pták Ibis, který je rychlý pohotový a ví kam jde. Proč občas neposlechnout vnitřní hlas a nechat si narůst křídla? Být spontánní, beze strachu a starostí vzlétnout, bezhlavě tancovat a udělat něco, jen tak pro radost?
 
Užívejme si :)

 

 

Lunární Lamas (dožínky)

A kolo se opět točí...
 
 
"Tímto koloběhem kráčím již spoustu let a slyšel jsem už tisíce moudrých vět. Každá kousek pravdy v sobě ukrývá, v knize jiné však se každá skrývá. Měsíc stříbrný ke všemu jen shlíží, za poznáním cestu hledajícím střeží."

Čas utkaný na tkalcovském stavu, mezi letním slunovratem a podzimní rovnodenností připadá na  31.července - 2. srpna 2016. Oslavme přírodní svátek zlatavého obilí, světla a piva. Tajemné mezidobí ve věčném koloběhu života.  Přináší moudrost přírody, intuice, emocí a posvátnosti těla v době, kdy jsme odpojeni od přirozenosti. Vychází z hlubin touhy a radosti, přináší víru v nový začátek.

Zastavme se a vychutnejme si plody svého života, naslouchejme skutečným potřebám které odpovídají naší vnitřní touze. Nastávájí časy lidských příběhů, které ožívají. Provádíme požehnání zahradám, domovům, rodinnému životu, partnerským vztahům, dětem, sňatkům či zásnubám.

Na loukách i pasekách se ozývá cvrkot kobylek, v lese rostou houby a  kvete vřes. Kromě malin a borůvek dozrávají ostružiny. Najděme si všichni, to co potřebujeme, kolem nás je nádherný a bohatý svět. Lamas nám dává procítit skutečnou lásku ke krajině a lidem. Vidíme ve všem to posvátné, energie nám pomáhá vytvořit krásný a smysluplný život.

Letošní srpen bude probíhat  v poněkud jiné atmosféře než jsme zvyklí. Jupiter se totiž společně s Merkurem prochází územím Panny. Před zábavou dostává přednost práce, která zavání workoholismem. Přichází vážnost, hloubavost, velká píle a důslednost, možná si doplníme vzdělání. Na scénu může vstoupit chladný kalkul, ale také rebélie. Nezapomínejme však na to, že i naše tělo potřebuje čas na regeneraci a oddech. Srpen bude vskutku velmi zajímavý, jak se tyto aspekty v každém z nás projeví, záleží podle našeho nastavení.

Novoluní kulminuje 2.srpna ve 22:45 letního času pod vládou žhavého Lva na 11° a nasazuje dnešnímu dni korunu, jehož učení je: " Být hrdí, tím kým jsme". Lev je napojen na sluneční a měsíční božstva, kdy je možné spojit odvahu s klidem a rozvahou. Hvězdy radí kromě ukvapených kroků a rozhodnutí, či přehnaných projevů hrdosti, hlídat si hrudní páteř. Nov cítíme všichni, ti vnímavější jedinci jsou ve střehu již od neděle.

Od 2. srpna výše se Mars přesouvá do Střelce a my se tak ocitáme v lisu obrovské nervové vzrušivosti, vyprovokování, hádavosti, cholerických projevů a netaktnosti. Ach ta ukvapenost. Během srpna nám může dojít trpělivost a věci, které uvízly na mělčině se osvobozují a nabírají správný směr. Přemýšlejme nad svou budoucností. Při harmonických vazbách máme osobní kouzlo a dokážeme si jít za svým snem... Máme příležitost začít žít, to co jsme pochopili. Prožívání už není hluboko uvnitř, ale je propojeno ven.

Po zdravotní stránce se ve fyzické rovině může objevit bolest kyčlí, zad, stehen, žaludku, střev a zubů. Opatrně na oběhový systém a srdce. Pozor na cestách, za volantem a řidítky. Koukejme pod své nohy ať nezakopáváme z nepozornosti. Pády byvají poněkud tvrdé.

Abych nezapomnela na vyvolené: je zde možnost prožít bláznivou letní lásku s Uranem objímající Venuši, oddávající se vášnivým smyslným polibkům. Je to prvek nespoutané lásky(z výše zmiňovanou zemskou Pannou by to mohl být pevný svazek na dlouhá léta s dobře zapuštěnými kořeny), vášně pro život i tvorbu konaných z nadšením z nových začátků.

Krásný zářicí srpnový Lamas přeji Všem. Užijte si hojnost, projevujte to co je uvnitř i navenek.

Srdečně a s úsměvem na tváři Vaše Petra

 

 

 

 

 

Úplněk uprostřed léta 20.července 2016

 
(přesně v jednu hodinu po půlnoci)

Měsíc se krásně naplňuje a mnohým způsobuje šílenství. Je to jeho medicína, prastarý způsob očisty duše a návod na inspiraci. Tento nátlak nelze přehlednout. Vrchol léta zesiluje naše emoce a s nimi spojené stresy, které nás ženou dál. Možná se ptáme:" Jaké budou naše další kroky a co teď příjde?" 

Je čas nejkrásnějšího období roku, zraje ovoce a občas se podává mísa salátu s letní zeleninou. Jsme ve víru dovolených, letních táborů a her, doháníme grilovačky, večírky, uklízíme prázdné sklenky, ze kterých jsme pili onehdy večer. Brázdíme moře, hory i lesy a vydáváme se různými směry. Moc úplňku dozrává a zesiluje romantiku, možná jsme zbytečně žárliví, urážliví a pomstychtiví.Vemme si to k srdci, zvažme i planetární radu: že vždy není nejlepší říkat, co si myslíme. Pravda totiž někdy bolí. Bojovný Mars ve Štíru napřel svou ostrou sílu do plachet a v mnohých vyvolává agresi,unáhlenost, netrpělivost až násilí. Nastávají tak různé nehody, spáleniny, úrazy a záněty. Nabízí se myšlenka zdali naše plachty Martův nápor vydrží...

Kouzlo úplňku však slibuje také romantiku a s ní spojené zásadní očistné kroky. 

Pomalu končí vláda znamení Raka a slunce se tak za dva dny přesune do Lva nejžhavějších tzv. "psích dnů". Podle dávných Egyptských věků se traduje, že se tenkrát před východem slunce na nebi zjevila psí hvězda Sírius a přinesla nilské povodně. Vydáváme se vstříct dobrodružství a touze překročit hranice, sdělit své zkušenosti, city a nápady ostatním. Zrajeme v kvalitní víno, v lahodné šampaňské...

Skláním se před moudrostí přírody.

S úctou k tomuto období napsala Petra Radová

 

 

Novoluní v Raku 4.července 2016

 (Nastává v pravé astronomické poledne, tedy ve 13:00 letního času).

Blíží se nový měsíc prozařován citlivým a vnímavým znamením Raka. Jsme v první fázi proměny, kdy řeka lidských příběhů je unášená tímto račím proudem a  plyne si svým vlastním tempem.

Sedíme v zahradě omývané měsícem a přemýšlíme nad tím, že nic nezůstává stejné. Už nejsme tím kým jsme bývali. Spojení Slunce a Novoluní je velmí silná chvíle. Uzavírá mnohé a zahajuje nové. Na tomhle nebeském utváření se podílí i Merkur s Venuší: počátky a konce se týkají nejen nás a naší duše, ale také lásky, vztahů, partnerství a spolupráce, rozhovoru, rozumu a myšlení. Na záda jím navíc dýcha Pluto - vládce osudu, jemuž naprosto nic, co nemá přežít neunikne. Po celý tento měsíc se budeme setkávat se sílou, manipulací a zásadním rozhodnutím. Na povrch se dostane vše, kde se zneužívá moc.Vše se týká práce, rodiny, domova. Máme však jistotu, že je to pro nás velmi důležité a přinese mnoho dobrého.

Přeji všem úžasné prožití  moudrého léta...

V srpnu se znovu připojím se svými pravidelnými předpověďmi.

 

 

Tři, dva, jedna...PRÁZNINY!

 

Červánky, nádherné teplo ještě v podvečer, letní louka plná heřmánků a vlčích máků. Týden volna je před námi. Nabízí se možnost právě letos užít si nejkrasnější prázniny v životě. Jaký bude váš začátek léta? Budete lenošit, plavat, ležet v knížkách, sportovat, cestovat a poznávat svět kolem nebo si necháte naložit spoustu práce a tento neuvěřitelný čas necháte proklouznout mezi prsty? Z pohledu hvězdopravného, se zdá tento počátek léta pravda trochu podivný...

Luna v přesné opozici na bojovnou planetu Mars dnes upřela pozornost na naše nervy a potřebnou dávku trpělivosti. Ten, kdo se dnes balil či odjížděl na dovolenou, se musel vybavit odstupem a smyslem pro humor. Neustále někdo či něco vstupovalo do cesty, ale my jsme se nenechali vyvést z míry. Mars opět nabral dopředný chod, pomalu se osvobozuje ze sevření těžkých kvadrátů.Konečně máme cíl, odvahu a vnitřní sílu. Na místě je však být na pozoru, aby nedocházelo k úrazům, agresi či nehodám. 

Slunce prochází územím Raka, je v harmonii s Neptunem a my jsme dojati k slzám, rozněžnění a velmi citliví. Jsme v prožítcích, které neznáme. Výuka světla a jemné, omamné planety právě začíná. Kolo osudu se pro mnohé roztáčí...může nás vést po různých stezkách. Mějme oči otevřené.

Merkur včera vstoupil do znamení Raka a s ním přichází klid, rozvaha a možnost se domluvit, než jak bylo v předchozí blíženecké vibraci. Večer se energie uklidňuje a přichází krásný začátek léta. Jak to tak vypadá...konec dobrý...všechno dobrý. Vyhlídky na krásné léto jsou před námi. Užijme si jeho hřejivé objetí...

 

 

 

Letní slunovrat 21.června 2016

 

Píše se polovina roku 2016 a nám se slunce přehouplo z Blíženců do znamení Raka dnes třicet minut po půlnoci.Slunovrat se dotýká siločar, nacházíme se v přírodním zlomu a my můžeme oslavovat počátek astrologického léta. Nádherné teplé výživné dny jsou před námi. Vše krásně kvete a voní a my se těšíme na léto.  Slunce je v konjunkci s Venuší, hluboká láska je probuzena, záleží jen na nás jak ji vnímáme. Pozor na pomotání hlavy.

Máme nejdelší den a nekratší noc z celého roku. Včerejší úplněk na samém konci Blíženců  se svými těžkými nepříjemnými vlnami a různými vlivy se pomalu rozpouští. Jsme v bodě obratu, světlo je před námi. Nebeské síly nás posouvají dále.

Krásný slunovrat přeji

 

 

Neptun planeta snů

 

Čas - bezrozměrná veličina, která se námi prolíná někdy neskutečně krátkými a někdy nekonečně dlouhými chvílemi. Jsme v čase dlouhých červnových dní, všude to krásně kvete, končí škola a před námi leží celé dlouhé léto slibující spoustu zážitků.

Planeta snů Neptun na nás působí z jednoho místa. O víkendu zařadila na své vesmírné dráze zpětný chod. Skoro celý měsíc se nehne kupředu a pro nás to znamená, že jeho vliv bude neobyčejně silný. Žijeme skutečnost nebo jen sen?Zmatenost se zesílí, vše si zaslouží důkladné promyšlení. Pozor na lehkomyslnost a spontánní utrácení. Hlídejme si sny, jelikož k nám budou velmi mocně promlouvat. Najdeme v nich odpověď na naše otázky. Prožívejme, buďme v euforii, dovolme si lenošit a snít.

Chystáme se na přechod Letního Slunovratu, který je pod nebeskou konstelací Venuše a Slunce - prožití lásky, ale o tom až příště.

 

 

Nov v Blížencích 5.června 2016

Cesta ven do světa se otevírá, je vedena laskavým měsíčním světlem.

Opět jsme v pravidelné fázi proměny, na hranici přechodu: opuštění starého, aby mohlo přijít nové. Jsme v detoxikaci, v procesu očisty těla, mysli i duše.

"Je možné, že ležíme na zádech, na měkké trávě a hledíme přimhouřenýma očima nahoru do jasné modři, za mraky tušíme množství zážitků, které lákají za hranice přítomnosti, tam kde minulost splývá s budoucností. Budeme zkoumat tajemství, o němž intuitivně tušíme, jsou totiž našim skrytým dědictvím".

Nad ránem kolem páté hodiny středoevropského letního času nastalo novoluní, které uvolnilo pnutí, vnitřní hněv a nerozhodnost posledních dní. Je po bouřích. Pomalu tušíme jakým směrem se vydat. Poslední velmi přesný aspekt, který se vykreslil během velkého kříže, se již uvolnil. Necháme tedy ještě chvíli doznívat jeho sílu s určitou vlastností. Chvíli to vždy trvá, než se oprostíme z jeho vlivu. Luna putuje územím Blíženců - neklidnými vznětlivý dušemi až do zítřejšího rána, je to však slabý odvar toho, co proběhlo minulý týden.

Nezapomeňme, že to, co se odehrává na nebi, nejvíce prožíváme v nitru. Duše pod vládou Blíženců dokáže odstranit cokoliv mezi světlem a tmou, jsme schopni se učit. Cítíme aktivitu, že něco začíná, ale ještě nevíme jak to uchopit. Setkáváme se s novými lidmi, novými potěšeními a možnostmi. Pocit mraku nad hlavou se vytrácí, chmury se prosvětlují. Buďme s lidmi s kterými je nám dobře. Vyjděme ven, kde máme větší šanci žít svůj sen.

 Blíženecká energie je síla věčných dětí, jedině děti totiž ví, co hledají...

 

Říká se, že noc za stříbřitého srpku měsíce na noční obloze, je nocí splněných přání...splňte si to své. Neboť jak praví dávné přísloví: " Neodpoutávejme se nikdy od svých snů! Když zmizí, budeme dál existovat, ale přestaneme žít!"

                       Mark Twain

 

Nádherný pokojný Nov přeji Všem

Petra:)

 

 

 

 

Blíží se novoluní v Blížencích, které se bude odehrávat za velmi zajímavých divadelních okolností (v neděli 5.června). Vše rozhýbavají pohyblivé znamení, objeví se spoustu dramat, neklidu, zátěž na psychiku, hysterie a agrese. Budeme postaveni do situaci jak vše ustát a udržet si nadhled. 

Novoluní odstartuje počátek nového, otevírají se nám nové dveře, nové počátky, nové smlouvy.

6. června bude krásný úkaz, kdy Venuše bude přecházet přes Slunce, ovšem budeme stále ponoření do těsného sevření Velkého kříže. Tvrdost, nevypočitatelnost, netrpělivost. Láska bude vypadat jinak, to příjemné, souladné v nás povede možná do popření sebe sama za hranice lidkého. Činy konáné v těchto dnech budou pod velkým tlakem. Raději nic neřešme, vyčkejme a počkejme. Držme se síly spravedlnosti a hlasu svého srdce.

Život bude psát nové romány...

 

 

 

 

Úplňkové volání a počátek nového smyslu

21.května 2016 ve 20:48 středoevropského času
 

Nejmocnější čas završení, uzavírání a odhodlání...

Slunce se v pátek odpoledne přehouplo do neposedných Blíženců a nám tak nastává celý měsíc v bezstarostném období zvídavosti, setkávání, vzdělávání, nových plánů, cest, zážitků, novinek a klípků, kdy vše půjde rychleji kupředu. Průvan energií, které profouknou i ty nejzatuchlejší prostory v místnosti.

Měsíc se nádherně kulatí a jeho síla nejvíce vzroste před devátou hodinou večerní v sobotu 21. května 2016, kdy bude v dokonalém úplňku. Dnes je tento přírodní posel nesoucí pochodeň milosrdného a přímého znamení Střelce v pradávné opozici na Slunce v Blížencích - věčných vědomých dětí. 

Hlavním motem je otázka: Kam směřuji a jaký smysl to vše má?

Přichází k nám procítění emocí v plné síle, kdy je potřeba na ně spoléhat jako na vnitřní kompas a né jako na zkázu. Střelec je dohližitel na spravedlnost a čest, obrušuje hrany našich nesplněných slibů, lehkomyslnosti, zábavy a neposednosti. Možná zakoušíme myšlenky, že sny o vzdálené budoucnosti se asi nikdy nezrealizují. Vaše šípy nelétají do velké dálky, protože nevzlítají daleko duchovně. Uměním lukostřelby je sebeovládání s přítomnou myslí a volným děním. Je lepší svůj cíl napoprvé přestřelit, než aby k němu šípy nedoletěly -  neboť to bere odvahu.

Jsme postaveni před okamžité rozhodnutí nesoucí dlouhodobé důsledky. Přes vášeň a radost se dostáváme k novým myšlenkám a vizím, je jen na nás aby se staly skutečností. Dnes pozor na vznětlivost, domýšlivost a dominantní chování. S posledním působením retrográdního Merkura nemusí zůstat kámen na kameni.

 24. května vstupuje Venuše do Blíženců, což přinese mnoho flirtů, aférek a volných lásek. Vyrovnaným dnům, kdy bylo všechno jasné  a předvídatelné je konec. Moudrost a vyrovnanost, to nepřináší. Povinnosti odbýváme a navíc se ještě divíme, že vše nevychází podle plánu.

K těmto hvězdným konstelacícím se přidává nový cyklus, kdy se Lillith přesouvá z Vah do Štíra ve kterém setrvá do 12.února roku 2017. Poznali jsme své hodnoty a místa, kde nejsme vyrovnaní. Pokud jsme připraveni, je nyní čas otevřít " Třináctou komnatu" - Pandořinu skříňku. Příjmout své nejhlubší pudy, strach z neznámého, hříchy, vinu, závist. Jsou to beztvaré, ošklivé energie, přinášející jen zlo. Jejich chodidla kráčejí po mrtvých cestách. Pandořinu skříňku otvíráme, přesto že nevíme, co v jejích útrobách nalezneme. Vše vede k transformaci k daru proměny k velkému obratu v nitru. Oproti kostlivcům, které nalezneme v Pandoře je láska dobrodějná darovaná síla. Budeme kontaktování stigmaty duše a učit se přijímat to, že lidé, situace, věci a pocity se rodí, ale také přirozeně odcházejí. Možná budeme nuceni se něčeho vzdát či ukončit, aby mohlo vzniknout nové. Je to prosté, je to zázrak...

Mnozí by raději splynuli s energiemi než aby zakoušeli změny země. Čeká však na ně umanutost, touha být finančně zabezpečení, setkání s manipulací či neustálou obětí. Pokud jste zrození ve Štíru nebo máte silně obsazeného Štíra, jemuž vládne Pluton v horoskopu, pravděpodobně vás Lillithin dotek nemine. Ať vymyslíme tisíce scénářů s čím by mohla Lillith překvapit a iniciovat nás, nepovede se nám to. Vždy je okrok před námi a má nad námi.

Všechny životní lekce jsou zaměřeny na zvládnutí situací uvnitř sebe. Jsme-li zaměřeni na vnitřní práci, děláme velmi mnoho. To vše se potom promítá i ve fyzické realitě. Pokud neděláme vnitřní práci a hned reagujeme, vše vzdáváme a řešíme ve fyzické rovině, utíkáme sami od sebe.

O Lillith ve Štíru versus Pandora připravuji samostatný článek. Přečíst si o Lillith - Černé luně můžete také v esejích na pravé straně v úvodu.

 

 A tak omývejme a leštěme své pravé já od špatných návyků, dokud nebudeme, zářit jako bíle drahokamy. Nechejme se hýčkat přátelstvím, upřímností a věrností.

" Být věrný totiž především znamená být věrný sobě..."

                      Antoine de Saint Exupéry

 

Noci při úplňku jsou jasné a plné mystické atmosféry. Krásnou noc a novou fázi přeji Vám i sobě.

Petra

 

 

 

 

 

 

 

Novoluní v Býku

Starý měsíc umírá a nový se rodí. Slunce s Lunou se opět spojili ve své síle podbarvené znamením Býka a pod vládou Venuše.

Je tady...silný moment něco udělat za podpory hvězd. Nabízí se odstřihnutí toho, co už neslouží.

Každý měsíc pracujeme s postavením Luny, abychom se sladili s cyklickými vzorci, hvězdnými vzorci na oběžné dráze. Všichni máme každé znamení zvířetníku v sobě, jen každý někde jinde. Úplňky a novoluní nám ukazují životní oblasti, které nemáme dostatečně zpracované a na které se máme zaměřit. Nastal opět čas čištění, regenerace a úklidu, ať už v těle, duši, příbytku či okolí. Můžeme se opřít o stabilitu, pevnost, ale také tvrdohlavost a posedlost Býka, kdy to nikdy nevzdáváme. Posedlost hovoří o tom, kým jsme. Je životní energii, kterou nesmíme ztratit, zaměřme se na ni. Nebojte se a objevte tu svou...

Novoluní dnes nastává v pátek 6. května přesně ve 21:29 středoevropského času, které je napojeno na Merkura a na Venuši. Nabízí se obrovská šance na dobré výsledky, rozjezd nových projektů, nových dohod, nových kořenů. Můžeme se opřít o živel země, plánujme budoucnost a také kroky dopředu.

Rozhodněme se a udělejme to:)

 

Příště nás čeká úplněk 21.května: další cyklus ve kterém se bude Lillith přesouvat z Vah do Štíra. O tom, jaký bude Lillithin dotek, až příště...

 

 

 

Beltane posvátný čas

 

Putujeme po stopách Keltské moudrosti, přítomnost prastarých mýtu je cítit v každém dechu. Všechno krásně kvete, voní, uvědomujeme si lásku kolem nás.Plamínek vášně a lásky se probouzí a plane, jsme pod ochranou všeobjímající lásky. Proto se napojme na esenci lásky, láska je energie, svoboda a celistvost. Láska je tak přívětivá, krásná a neodolatelná, že dokáže z druhého " vytáhnout" to nejlepší. Vyvolává v tom druhém tvořící změny. Tyto změny nevyžaduje, jsou naprosto přirozené. Žádá jen nekončící touhu a kázeň, odvahu projít bolestí, pokoru, příjmout svou nedokonalost. A to vše znovu a znovu.

Krásné oslavy Beltane času lásky přeji 

Děkuji za Lásku...děkuji Všem mužům a ženám, kteří zasvětili svůj život lásce, laskavosti cti a odvaze.

 

 
 
 

Hradba času - retrogradita

 

V těchto dnech se pohybujeme z pohledu astrologie retrográdně. Díváme se na svět a život z jiného místa. Saturn, Mars, Pluto a Jupiter (již brzy i Merkur) nasadili zpětný chod a my putujeme do minulosti. Jsme v návratu včerejšku, v minulém měsíci, dětství či v minulém životě. Oslovuje nás niterný pocit duše a její proměny. Prožíváme všechny zkušenosti znovu. Je to nesmírně silné, překonáváme bariéru času.

Ve čtvrtek 28. dubna se k retrográdním planetám přidá ještě Merkur v Býku. Jsme v zážitku, kdy máme pocit že síly planet, ztratili svou energii. Obracíme se dovnitř, kde vyvíjíme spoustu námahy k překonání negativity. Jakou hradbu tím zdoláme??? Kudy půjdeme a jakým směrem? 

Strachy, utkvělé představy a fóbie, které prožíváme v danou chvíli, jsou ozvěnou minulosti. Je však potřeba si uvědomit, na co to poukazuje a s čím souvisí. Potom se vynoří cesta, jak z bludného kruhu ven. Překročíme práh, vznikne nové vědomí, nové chování, silné vibrace nás dovedou k osvobození vlatní identity a dorovnání karmy.

 

Planety nás vedou k nalezení vlastní nové cesty, nové si pak najde samo směr. 

Dělejte dobré věci, buďte smělí a především zůstaňte člověkem...

 

 

 

 

Štíří úplněk

Každý úplněk je jiný a přináší jiné kvality. Tentokrát je úplněk naplněn Štírem a přesně naproti mu stojí Slunce v Býku. Nejvyšší příliv nastává v pátek 22.dubna 2016 v 7:33 ráno. Obě tato světla v nás rozehrávají dialog směřující k bezpečí, existenci, domovu a praktickým stránkám života. Záležitosti ve jménu financí, charakteru a svědomí vycházejí na světlo boží. Ublížit nebo si nechat ubližovat, oko za oko, zub za zub?

 Cítíme, jak nás oživuje Země, která má dnes svátek. S vděčností ji popřejme všechno Nej... Svým zemským klíčem otevírá obrovský vnitřní prostor v nás. Jsme ve spojení se Zemí a s Vesmírem.

Úplněk je vhodný k meditacím, k transformaci, k milostným hrátkám, rituálům. Je časem završení jednoho cyklu. Oslavme čas konce...čas završení, alespoň vnitřně, abychom v sobě nezanechali energetické zbytky.

Štíří Luna přináší to, co je skryté na světlo, jsme vnímaví a napojení na podvědomí. Nasloucháme,vnímáme řeč těla, náš úsudek je přesný. Jdeme do hlubin, kde se porozhlížíme a obracíme se zpět ke světlu. Štír promlouvá řečí vášní, zvláštním ochromujícím magnetismem, touhou po transformaci. Otevírají se důležitá témata, s radou k jejich vyřešení, prostřednictvím snů, znamení a vhledů. Všimejte si, buďte na příjmu a vnímejte.

Slunce dávající energii a sílu stojí v zemském znamení Býka, vládne mu Venuše. Pro Býka je příznačné téma domov - bezpečný přístav, hledání domova a trpělivost. Za Venušinské vlády nacházíme v sobě smysl pro krásu, harmonii, hledáme svou hodnotu a lásku. To, co jsme vytvořili si zaslouží péči a růst se směrem vzhůru. Začíná nás zajímat vše, co je pevné, trvalé a smysluplné.

Této dvojici dělá společnost aspekt Venuše v konjunkci s Uranem, jež vzdává hold nezávislosti, kdy přichází odhalení pravdy, provětrání zatuchlého prostoru. Ve vztazích se ukazují místa, kde tlačí bota. Uran dohlíží, zdali se vztahy vylepší, či rozpadnou. V těchto dnech je zažehnuta  jiskra "Charisma" mezi pohlavími. Ženy oplývají noblesou a muži mají šarm. Co z toho vznikne, to záleží jen na nás...  

 

Přeji krásný úplněk

 

 

 

 

Novoluní v Beranu

Hudba z těchto sfér zazní 7.dubna 2016 ve 13:24 hod.

Novoluní  je dnes v kvadrátu na Pluta v konjunkci na Uran a velmi přesně na Medium Coeli- střed nebes. Značí vnitřní přeměnu, možnost uzavřít etapu života a vykročit jiným směrem. Je čas na změnu. Cítíme náročné tlaky ve vztahu k sobě, ke svému Já,sounáležitost s druhými, sebeprosazování a pracovní karierní zvraty. To vše nám v poslední době dalo spoustu práce na uhájení si vnitřního klidu.

Pročišťování vnímáme od Pluta, který bedlivě zkoumá náš život, náš lidský příběh svým rentgenovým pohledem, prohlédne vše, co nefunguje. Hodnotí a zvažuje co přežije a co musí pryč, co už se do příběhu nevtlačí. Tušíme či víme, že dáváme sbohem, zakaleným temným místům. Nyní čekáme na pokyn, pro rozjezd nášeho vlaku. Kdy Uran - bořitel a originální myslitel přeřadí vyhýbku a my to konečně rozjedem. Chyťme si svůj vlak, jedoucí podle vlastního jízdního řádu a po té správné koleji, do míst za ozvěnou, kde můžeme dýchat.

S trpělivostí větrejme, pročišťujme, regenerujme.

 

Jarní vůně nových začátků je cítit ve vzduchu a dotek sílících paprsků na tváři nám dodává energii.

Všem dnes přeji štěstí.

 

 

Blíží se Novoluní v Beranu, jež přeje odstartování něčeho nového... Probuďme se, stojí to za to. Otevírají se nám nové dveře, nové počátky. Vyhledejme teplo a nalaďme se, žijme život ze srdce. Budujme nový vztah, nová společenství a nové vize. Synchronizujme se, tvořme nadčasová setkání. 

Stojí to za to!

 

 

Alchymie Velikonoc

Krásný jarní čas

Je počátek jara a s ním začíná idylická doba: na stromech raší pupeny, čerstvou půdou se prodírají první květiny, vše se probouzí k životu. Vane čerstvý jarní větřík a nám se to líbí:) Všude je nabíjející atmosféra, vzniká tady nový život, nové cykly, nová budoucnost s novými principy tvorby. Dívejme se na svět dětskýma očima, jak krásně je na tom našem světě.

K jaru odpradávna patří Velikonoce a s ními poselství znovuzrození, nových začátků, kdy staré musí zemřít, aby udělalo prostor pro příchod nového. Procházíme, nalezáme a cítíme. Zažíváme skryté a nepoznané. Svět kolem nás, jakoby se zastavil. Toužíme vypustit ven ze sebe něco, stín který uchvacuje duši.Každý musíme učiňit požadovanou oběť, aby náš život měl správný směr a naplňoval nás. Aby to vše mělo smysl. Avšak co hledáme...je nalezeno. Zastavme se, čas nikam nespěchá. To jen rozum jej nutí k běhu. Ztišme se a obraťme se k sobě. Být je velmi jednoduché.Jsme to stále jenom My, kteří jsme došli až sem. Přicházíme na to, že je lepší kráčet cestou svého srdce a dát na své svědomí.

 Buďme jako fénix, jež se zrodí z popela, kdy příjde o všechno a znovu se může narodit. Nechme se obdarovat vyšší formou lásky, která nás v pravou chvíli obklopí a osvobodí z klece duše...nechme se naplnit Kristovským Já. Ježíš se vrací na naši planetu, ale né jako samostatná bytost, ale jako uvědomění, že se každý z nás může stát Kristovským Já.

Najděme si Všichni to, co potřebujeme.

 

Příjemný začátek jara a krásné mokré Velikonoce Vám s láskou přeje Petra

 

 

 

 

 

 

Jarní rovnodennost

Očekávaný okamžik se blíží...

Nový přirodní astrologický rok nastal v neděli 20.března roku 2016 v 5:30 ráno.

Všichni ho cítíme již několik dní, jak se vznáší v prostoru. Zvuky jara jsou jako tekutina, která nás omývá a probouzí, víme že nás bezpečně zavede domů. 

Jaro stojí za dveřmi, přichází o něco dříve kvůli přestupnému roku. Rovnodennost je největším energetickým rozdílem jaký můžeme vnímat.V této době se synchronizují zemské a vesmírné cykly.

Slunce opouští poslední dvanácté znamení Ryb.Toto znamení představuje nejstarší symbol " znovuzrození" a vstupuje do ohnivého Berana, ve kterém kolo života a zvěrokruh odjakživa začíná. Zrození, přerod a rozhýbání toho, co dosud nebylo či se vůbec nehýbalo. Stojíme na siločáře Země, která nabízí možnost pádit vpřed na divokém beranu...na síle ženoucí se vpřed.

Je to síla hojnosti a růstu, poskytuje schopnost porozumět zprávám přírody, aby bylo možné plánovat další kroky.  Tento okamžik přináší silné lidské příběhy, vlastnící zbráně, které jsme dlouho neměli. Nyní nastává velká hra. Otevíráme se novému počátku se značnou energii, před sebou máme cosi nového.

Vychutnejte si tento silný okamžik života, kdy naše krásná Země bude očištěna přívalem lásky. Spojení nového vědomí s vědomými záměry lidí, jež se přelévá do prostoru dál k ostatním lidem...

Přeji Všem dny plné zázraku a nádherné magické jaro.

Srdečně Petra Radová

 

 

 

 

 

Tajemné Novoluní se zatměním Slunce

Novoluní v Rybách na dračím ocase

A je to tady, pomalu se blíží Novoluní s úplným zatměním Slunce, které nastává

9. března ve 2.54 našeho času. Doba jeho trvání bude 4minuty a 15vteřin (viditelné je v Indonésii). Jeho dotek cítíme téměř všichni již nyní. Svět jako by se kolem nás zastavil. Prázdno na nás padá téměř jako fyzická tíha s pocitem uvíznutí, ztraceni v prostoru, rozloženi na kousky. Rozhlížíme se kolem, cesta je skrytá v mlžné  cloně. Vědomí je zastřené a ukrývá tajemství. Příjměme jej a běžme dál...jsme už tak daleko, nezastavujme se...

Jsme v okamžiku, jež očišťuje. Nevspírejme se, k pročištění dojde ať chceme či nechceme .Naše regenerace je v  neustálém proudu. Události, které bude potřeba řešit, se projeví samy, pocítíme jejich dotek. Objevují se osudová témata a o nenáhody je postaráno. Do hlavní role jsou obsazeny vztahy, rozchody a nedorozumění. Podvodníčci a zloději mají rej. Zdravotní stránka a tělo volá po léčení. Zatmění s Novoluním ovlivní zejména zrozence narozené ve znamení Ryb.

Projevuje se na sabiánském symbolu: " MISTR UČÍ SVÉHO ŽÁKA". Je možné, že se ptá: Už jste ovládli posuny a obraty života nebo se boříte v bahně síly duše? Co uděláte s pravdivou podstatou. S novým tvůrčím cyklem? Je to cesta domů...návrat ke svému ztacenému Já.

Je načase vyčistit temná sklepení. Najděte klíč a odhalte stíny, vyčistěte je od všech nánosů, které uchvacují vaši duši. Slunce v Rybách je o putování ve spirituálních vodách, mluví o odevzdáni své individuální vůle, tomu vyššímu, co nás přesahuje. Sladění se se svou vyšší pravdou je ještě silnější než prožívání emocí.

Jsme v čase, kdy se nedá plánovat a kroky nejdou podle našich představ. Raději to pro nadcházející dva dny nechme být, my nyní nic neřídíme, je to v jiných rukou.

Smiřme se s touto skutečností a vykouzleme upřímný úsměv na tváři.

 

Se zatměním nad hlavou  napsala Petra Radová.

 

 

 

 

 

Rybí očarování

 
 
A už to zase začíná...
V pátek vplulo Slunce do hlubin a vodních sfér znamení Ryb a s nimi připlula energetická změna.
 
 

 

Po dobu vlády Ryb se nám Všem otevírá psychika, bohatá fantazie, a s ní intuice. Jsme zranitelní a nejistí v rozhodování a můžeme dělat dvě práce najednou. Éterické ryby však učí uvědomit si, že můžeme jen tak být a že se neustále nemusíme o něco snažit.Nastal čas spojit se s duší a svým instinktem, jejichž časti v nás díky výchově a tlaku společnosti zůstaly zraněné. Aktivujme moudrost duše a buďme v proudu. S rybím proudem 5D jde vše hladce, víme, že je o nás postaráno. Hojnost přichází z překvapujících zdrojů. Do našeho života přicházejí zajímaví lidé, objevujeme se na správných místech ve správnou dobu. Každý moment v sobě nese nekonečné množství možností.

Jsou to energie snivé, opojné a omamné. Jsme nesmírně jemní, citliví a obětaví.Otevřme se svým emocím, aby v nás mohl začít nový život, buďme emočně upřímní. Uvědomme si, co vlastně chceme a co toužíme zažívat, než se fixovat na minulost, kde jsme se necítili ohledně ztáty či neúspěchu dobře. V očích duše ztráta a neúspěch není konec. To, co něco znamená, je odvaha pokračovat.

Zařaďmě do svého každodenního života prožitky krásy a harmonie. Vstupme do středu bytí, do místa stvoření a pozorujme, co má být vytvořeno. A poté společně konejme!

S úctou, pokorou a požehnáním Petra Radová

 

 

 

 

 

 

Novoluní ve Vodnáři

 
Nadčasovost
 
Zajímavá substance míchající a kombinující skoro vše co příjde pod ruku.
Do finále svitu Luny je neviditelným inkoustem vepsána moc a síla přeměny. Nastává okamžik pro nové příležitosti, kdy se otevíráme změně. Jedno je však jisté: něco necháváme za sebou, abychom se potěšili tím novým, co svět nabízí. Starý měsíc umírá a nový se rodí. Je čas nechat k sobě promlouvat paní Lunu se svatou trpělivostí, vysílá k nám své voláním, abychom si utřídili nápady a vykročili tam, kám nás srdce táhne.
 
Novoluní vrcholí v pondělí 8.února v 15:39 hod odpoledne.
Slunce s Lunou ve Vodnáři vytvářejí statický proud, vzniká silné magnetické pole. Přicházejí nové zážitky, kráčíme po stopách poznání, odhazujeme kostýmy a masky, abychom ukázali svou pravdivou tvář.
 
Přejí plný ranec nápadů a inspirace, které budou stát za to je využít.

 

 

 

 

Úplněk

Nejmocnější čas završení a uzavírání. 

Vyvrcholení milenců, jenž mnohým způsobuje šílenství.

Luna v úplňku: éterický symbol, jehož síla přesahuje naše chápání. Jeho moc není radno podceňovat. Luna se zjevuje v celé své jiskřivé kráse. Je to období velké ženské energie, jež je spojena s jádrem Země a Hvězdami. Tato síla nás vede do hlubin podvědomí, do skrytých komnat, o kterých se nemluví. Odkrývá naše stinné stránky a umožňuje jejich proměnu.Velmi intenzivně nám napomáhá s léčením, propouštěním a uzavíráním toho, co nám již neslouží.

Oslavme úplněk, čas konce, pokud tak neučiníme, zanechá to v nás energetické zbytky a utržky, které budou škodit a stravovat nás svým jedem. Za úplňku je příliv té nejvyšší síly dosahující až na vrchol. Oslavme moudrý měsíční cyklus, který máme všichni v sobě a který prozařuje temnou noc. Naše krásná země stojí mezi sluncem a měsícem. Z jedné strany nás ozařuje příval slunce a z druhé měsíční příval.

Luna je v úplňku se svou vášní, vyvrcholením, se sílou horoucího srdce. Lunární kotouč je naplněn jako pohár až po okraj. Co v nás již přetéká, a co se naplnilo? Nenechávejme tlaky a nespokojenost jen tak být a žijme svůj vlastní příběh...odhalme své tajemství srdce a netrapme svou duši.

Tentokrát je lednový úplněk podbarven znamením Lva a přesně naproti mu stojí Slunce ve Vodnáři. Nejvyšší příliv úplňku nastává ze soboty na neděli v 2:45hod. Promlouvá k nám síla a vášeň lva. Láska horoucího srdce, věrného až za hranice smrti. Naprostá vášeň a odevzdání se pro druhého. Cítíme srdcem a emoce se valí jako divoká ohnivá řeka, jsme léčení na úrovni srdce.  Naslouchejme svému srdci, které je jako naváděcí maják. Smysly máme otevřené, jsme plni akce, k energií se přidává žhavá ohnivá síla s odvahou, šlechetností a noblesou. Lev je napojen na sluneční a měsíční božstva. Žádá se po nás spojení slunečné částí hrdé, otevřené s tou klidnou, receptivní, měsíční v nás. Pokud máme tlaky a uzkosti zařvěme si od srdce jako lev a chraňme, co je nám blízké. Tohle učení je být hrdí tím, kým jsme, rvát se když je potřeba, stát se srdcerváčem...ochraňovat druhé, s bystrým okem a drápy, se schopnostmi léčit. Putujme životem jako lev, věrni sami sobě a dělejme věci po svém.

Pohleďme na noční oblohu, nechejme uzdravovat své nitro. Ukončeme to, co má být završeno. Změna je na dohled.

Krásnou úplňkovou noc přeji.

 

 

 

Nov

Blíží se Nový měsíc…jeho stříbrný svit zalévá a vznáší se prostorem. Je cítit silné pulsování proudů a příval inspirace, kdy můžeme stvořit nový příběh našich životů. Cítíte to také?

Jiný jas má Slunce a jiný Luna.

 Věci se jeví jinak za svitu Luny než ozářené Sluncem. Světlo Luny za Novu přináší mnohdy pravdivější osvícení než ozářené Sluncem.

Tajemná symbolika novoluní značí vnitřní přeměnu, přináší šanci, že vše se dá do pořádku. Nastal silný čas pro rozhodnutí. Je příhodný den pro uskutečnění záměru či rituálu. S novoluním vždy přichází vnitřní zrak a moudrost, je to moc paní Luny, která vládne těmto očistným a regeneračním sílám. Ukazuje nám, co máme dělat a kudy se dát. Obraťme se dovnitř a mějme odvahu ptát se. Předtuchy, sny a vize k nám promlouvají. Novoluní má moc pohybu a sílu změny. Luna má zatím ještě zahalenou tvář, za jejím závojem se odehrává nebeská porada. Starý měsíc však umírá a přichází nový, tak to odpradávna chodí. Hýříme nápady a tvořivostí.  Přicházejí výzvy, které nám nedají spát, přílivy bohatých myšlenek,dotýkají se nás nové možnosti.Je odstartováno s příslibem toho, co si přejeme vytvořit.

Nový měsíc je spojení mužského a ženského archetypu, kdy Slunce s Lunou spolu rozmlouvají. 

Tentokrát novoluní nastává 10. ledna v čase 2:31 ráno, Luna je podbarvena znamením Kozoroha. Dochází k rozhodnému prolomení hranic, zodpovědnému chování, zvýšení citlivosti a k nočním snům přinášející poselství. Pracujeme velmi důkladně, postupně odkrýváme své talenty, rozvíjíme schopnosti.  Vše, co je započato pod vládou Kozoroha, je trvalé a s pevnými kořeny. Emoce si držíme pod kontrolou, důstojně a vytrvale stoupáme na vrchol. Luna je strážkyně všech milenců a v Kozorohu je opora a láska na celý život. Srdce se otevírá dobru a lásce.

Běžme si za tím, dokud je nový měsíc ještě na nebi.

Když se na obzoru objeví jeho stříbrný srpek, něco si přejte, je to noc splněných přání.

 

 

 

 

Nastal zářivý zrod nového roku 2016

Všechny Vás v něm srdečně vítám. Nový rok se rodí…

Tlukot nového roku horoucího mladého srdce zní v tichu… probouzí se a nabývá na síle. Svět se změnil, z počátku jsme rozpačití, ještě se ohlížíme zpátky na momenty a vzpomínky strávené ve starém roce. Bylo vykonáno mnoho. Pojďme nyní dále otevírat tento svět a měnit planetu.  Míříme za světlem hořícím jako pochodeň za novým počátkem. Ať jdeme jak jdeme, nový rok nám nové dveře otevírá. Opřeme se o jeho sílu a bezpečně vykročme.

Přeji všem z celého srdce, ať vás na cestě doprovází zářivá láska, světlo, štěstí, radost, dobří přátelé a moře úspěchů na každém kroku. Pošlete svou holubici do nebe, kdoví třeba vám na svých křídlech přinese zázrak…

Děkuji všem za projevenou důvěru, trpělivost a spolupráci. Mějte šťastnou ruku v novém roce.

Srdečně Vaše Petra Radová

 

 

 

 

Krásný čas vánoční,

začala vláda zimy…kolo se opět točí…

 Pomalu se blíží konec roku a s ním se uzavírá jedno období našeho života. Je čas nechat se okouzlit adventním rozjímáním, laskavostí a milými úmysly. Ztišit se v kruhu rodinném a naslouchat řeči naděje, lásky a hojností jsou nejlepším lékem na neklid. Obdarovat a být obdarováván, to je téma, které se nese na křídlech vánoc.

Nastává okamžik nových počátků, nových myšlenek, kdy se vydáváme na novou cestu. V Novém roce se bude dít mnohé, ale výsledek bude určitě stát za to.

 Na posledním vánočním setkání jsme všichni pocítili krásnou přítomnost a dostali požehnání. Byla provedena pečlivá vnitřní práce a spousta hlubokých probuzení. Přijali jsme své světlo, které nás obdarovalo a přineslo štěstí do zářících srdcí. Vzpomínáte?

 Všem přeji krásné svátky vánoční, mnoho splněných přání a rozsvícených hvězd. Věřím, že naleznete lásku, štěstí, zdraví, pohodu a vše co potřebujete.

Zářivé a láskou provoněné Vánoce Vám přeje

Petra