Novoluní v Raku za částečného zatmění Slunce 13.7.2018

12.07.2018 19:58

NOVOLUNÍ V RAKU ZA ČÁSTEČNÉ ZATMĚNÍ SLUNCE V PÁTEK 13. července 2018

V pátek v ranních hodinách ve 4:47 středoepvropského času nastává novoluní za solárního zatmění, kdy Luna zakrývá výhled ze Země na Slunce. Tohle zatmění se koná na 20 stupních Raka a občas přináší závan melancholie, smutku, zranitelnosti, ale i hluboké city. Tenhle přírodní úkaz u nás tentokrát není viditelný, týká se Austrálie a Nového Zélandu

Začíná série letních zatmění, které určují směr našich životů. Prozatím jsou dny cítit naléhavostí, intenzitou a očekáváním. Brzy nás čeká Lunární zatmění (27. července) za úplňku - Rudý měsíc. Ale o tom až příště…

 

Novoluní je v Raku. Pro nás to znamená, abychom zvýšili pozornost a byli opatrnější na všechno, co souvisí s trávením, břichem, žaludkem. Citlivé mohou být ledviny, močové cesty, prsa, hruď a lymfatický systém. Pozornost věnujme také pokožce. Mohou přicházet změny v rodině, s rodiči i dětmi. Narůstá intuice, citlivost, přecitlivělost, výčitky, rodové kořeny, vzpomínky, i to, že jsme se svými milými.

Slunce s Lunou v Raku stojí tváří v tvář Plutu v Kozorohu. Objevuje se manipulace a potřeba prosadit svou pravdu. Je to jakási tvrdost, která nutí se projevit. Atmosféra houstne a drží se dlouho. Pluto zasahuje dost citelně do našich životů. V příštích dnech dostáváme příležitost pro hlubokou proměnu. Konstelace na nebi podbarvuje atmosféru do napětí a snaží se trefit, co největší silou na solar.  Jde o hlubší zkoumání sebe sama a pevné rozhodnutí jednat.

 Lekce číslo jedna je: „ Nepochybuj o sobě“.

Uhrančivý pohled do nejkřehčích lidských tužeb, snu a přání otevírá ještě stále velký vodní trigon mezi Sluncem, Neptunem a Jupiterem. Přeje krásným prožitkům po vodě a k vodě. Je to aspekt fantazie, dobré vůle, laskavosti, nadhledu a neděje. Jupiter běží konečně přímým chodem – štěstí a ochrana jsou nablízku.

Zatměňové napětí výrazně ovlivňuje Venuše. Míří k Uranu a říká si přímo o dobrodružství! Nechce sedět doma, balí si kufry a vyráží do světa poznávat nové lidi, objevovat nová místa. Jen tak lze vychutnat kouzlo okamžiku. Venuše je nyní v zemské Panně (do7.srpna) a odhaluje veškeré nedostatky. Prakticky se projevuje náš vkus, krása a dobré výsledky. Pro lásku pracujeme. Tahle Venuše ukáže, co má smysl a nabídne ujasnění.

Pro dnešek platí nespěchat, nehádat se a netlačit. Stačí nechat se vést, ono to vždy nějak dopadne.

Krásné novoluní přeji.

Srdečně Petra.