Novoluní 7.11.2018

07.11.2018 19:56

Novoluní ve Štíru 7.listopadu 2018

Vzácný okamžik nového cyklu a nového začátku. Fáze Luny je v dokončující fázi, stejně tak je to v přírodě, kde končí podzim, který v sobě nese příslib nového života. Jen my sami dobře víme, jak moc dokáže jedna fáze ovlivnit život.

Vodní Luna vtahuje do hlubin duše. To, co v ní nacházíme, umíme mistrně využít. Na povrch vychází skryté a tajemné. Uvědomujeme si hlubší souvislosti, rozlišujeme a opouštíme nefunkční. Možná, že řešíme strategie, finance a dluhy. Prosazujeme své zájmy a nevzdáváme se. Získáváme vládu nad svými záležitostmi. V této době je zkrátka vše silnější, intenzivnější, vášnivější, tajemnější. Svět neznámá a posvátnost je všude kolem nás. Ubývají lehkosti, přibývají vášně. Naslouchejme intuici a užívejme si to. :-)

Sestupují k nám energie pokání, přemítání o své rodině, předcích, kořenech a o životě a smrti. Ale také o naší proměně.

Koncem října přecházel Pluto přes ekliptiku – naposledy byl jeho přechod zaznamenán před 250lety. Působení této planety bývá nesmírně silné, dává možnost změnit svůj život od základů. Přinést to mohlo velmi výrazné dny, kdy se děly náročné situace a vlivy z vnějšku, které tlačily ze všech stran. Těžké energie plné strachu, hluboké ponory do tmy a následné vynoření se do světla. A to v neustálém rytmu a správném okamžiku. Smrt- znovuzrození, sjednocení obou polarit, naladit se na vnitřní vedení a provést tyto změny. To je vzestup.

A tak jsme od pradávna přitahování k nekonečné spirále, od věčné rotace planet okolo slunce přes pohyb hodinových ručiček po jednoduchý kruh. Třeba jsme se potkali s osudem, s doprovodnými jevy, nadpřirozenem, kdo ví…

Jupiter vstupuje 8.listopadu 2018 do svého domovského znamení Střelce. Otevírají se nové cesty a nová poznání. Symbolem je ohnivý jezdec – dávný kentaur, jenž přináší nápady, vnuknutí, které nepotřebuje zdůvodnění. Před námi jsou nekonečná poznání a mnoho splněných přání. Dotýkáme se tématu životní cesty a cíle, a rozeznání té pravé cesty.

 

Přeji krásný očistný Nov

S Láskou Petra