Krása

24.07.2015 19:18

 

Krása je péče o své zdraví a dojem jakým chceme působit na okolní svět. Já tomu říkám zkrášlování. Je to pozvednutí něčeho, co je v nás skryto. Být krásná neznamená, že musíme vypadat jako modelka z časopisu, mít nový make-up, nový účes, dokonalé tělo a tvář, jezdit luxusním autem, být trendy s nejdražším oblečením a vším, co je momentálně v kurzu. Je to něco našeho a jen našeho….

Skutečná krása je astrální energie. Všechno, náš styl oblékání, způsob vyjadřování, přátelé kolem nás, naše vystupování a pohyb, to vše jsou aspekty krásy. Každá z nás si někdy zahraje roli bohyně, královny, čarodějky, francouzky, gotičky, modelky, rokerky… nebo prostě jen si hrajeme na něco, co ostatní. A to je přesně ten okamžik, kdy přestává prosvítat naše skutečné Já. To je ta chvíle, kdy si neuvědomujeme, že se postupně stáváme tím, na co si hrajeme. Jsme posedlé svými těly a vnějším vzhledem, honíme se za dokonalostí, abychom zapadly. Jsme plné strachu a studu z tělesné méněcennosti. Naučily jsme se, že krása je něco výlučného a patří jen několika málo vyvoleným a že my ostatní jsme něco míň a že na nás příliš nezáleží. Tady nelze srovnávat. Zasloužíme si být ti nejlepší, jací můžete být. Celou svou existencí, jsme krásou.

Uvědomujme si každý okamžik v čase, protože život se mění tak rychle, že ani nevíme přesně, co chceme..  můžeme přece změnit kdykoliv svou roli, která už nevyhovuje. Na to máme vždy právo a nikdo nám to nemůže vzít. Nemusíme maskovat a hrát, ale radostně a tvořivě se sebevyjadřovat. Vždyť přece všichni jsme si rovni, mějme víru v nezávislost a vnitřní krásu.                                

Spousta lidí si myslí, že krása je na povrchu, ale tento zevnějšek je pouze Fata Morganou.  Za tímto obalem probleskuje světlo uvnitř vašeho srdce. Průzračná čistota, lehkost a přirozenost. Krása je ušlechtilost duše, nevinnost, milosrdenství a laskavost. Všichni v sobě neseme původní nevinnost. Krása je okno do vašeho srdce.

 

Dovolme si tedy navzájem a bez výhrad pohlédnout a žasnout nad naší krásou.

 To je to, co celý život hledáte …“Krásu“…Vy jste tím, co hledáte. Vy jste krásou. Ve vašich očích jste vnímání jako rovnocenní a velmi krásní. Odhalte závoj smutku vlastní hodnoty, který skryl to nejcennější. Krásu.

 A v tuto chvíli Vás oslňuje to nejjasnější světlo.

 

„ Kráso, moje milovaná, 

v naších očích jsi tak krásná a okouzlující.“ (Amorah)

 

 

 

Srdečně pro Vás napsala Petra Radová (okouzlená)